Diputats del Grup Republicà, Junts per Catalunya, la CUP i Catalunya en Comú Podem reclamen el desbloqueig de l'Open Arms / ACN
Diputats del Grup Republicà, Junts per Catalunya, la CUP i Catalunya en Comú Podem reclamen el desbloqueig de l'Open Arms / ACN

El diputat republicà Ruben Wagensberg denuncia que “la decisió del govern espanyol és intolerable: en només 48 hores han mort més de 170 persones”

El Grup Republicà, Junts per Catalunya, la CUP i Catalunya en Comú Podem han denunciat avui al Parlament el bloqueig del vaixell de Pro Activa Open Arms per part del govern espanyol al port de Barcelona. Diversos representants d’aquests grups parlamentaris han fet una fotografia de denúncia a les escales que condueixen a la planta noble del Parlament mentre sostenien cartells vermells on es llegia #FreeOpenArms.

El diputat republicà i impulsor de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra, Ruben Wagensberg, ha qualificat la decisió del govern espanyol d’”intolerable” i ha recordat que “aquesta setmana, en només 48 hores, a la zona on Pro Activa hauria d’estar cooperant, han mort més de 170 persones”. El diputat ha denunciat que “el temps que el vaixell està al port de Barcelona no es compta en dies sinó que es compta amb morts”, i ha afegit que “des d’aquí exigim de manera urgent el desbloqueig d’aquesta situació”.

 El diputat republicà Ruben Wagensberg atén els mitjans de comunicació al Parlament
El diputat republicà Ruben Wagensberg atén els mitjans de comunicació al Parlament

Wagensberg ja va condemnar el bloqueig de l’Open Arms la setmana passada, quan en roda de premsa va assegurar que aquesta decisió del govern espanyol “està clarament condicionada pel populisme i l’auge de l’extrema dreta” i que “l’Estat espanyol treballa amb la mateixa condescendència que el govern de Salvini”.

També va anunciar que els republicans portarien al ple del Parlament aquesta qüestió per tractar-la de manera global: “estem a favor dels drets humans i, per tant, del rescat de vides al mar Mediterrani, o no ho estem?”. Per això, un dels punts de l’ordre del dia del ple que comença demà al Parlament és la interpel·lació sobre les traves del Govern de l’Estat a les tasques de les ONG al mar Mediterrani, que presentarà el mateix Wagensberg.