Oriol Junqueras amb Álvaro Elizalde i Yasna Provoste
Oriol Junqueras amb Álvaro Elizalde i Yasna Provoste

El president republicà tanca així el viatge a Colòmbia, Argentina i Xile: “Hem d'estrènyer els vincles amb l'Amèrica Llatina; compartim molts dels reptes actuals i futurs"

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha tancat el seu viatge a l’Amèrica Llatina a Xile, on, els darrers dies, ha visitat el Senat xilè, a Valparaíso, per reunir-se amb la senadora demòcrata-cristiana, expresidenta del Senat i candidata a les eleccions presidencials del 2021, Yasna Provoste, i ha saludat i conversat amb el president actual de la cambra, Álvaro Elizalde.

La cordial trobada amb Yasna Provoste va centrar-se en els reptes que afronten tant Xile com Catalunya, alguns d’ells compartits, i els va permetre emplaçar-se a treballar conjuntament, especialment en qüestions educatives i econòmiques.

Junqueras també va reunir-se amb alcaldes de la regió per comentar algunes de les urgències i necessitats que afronten des dels seus consistoris, com ara en l’àmbit del transport públic, i, en aquest sentit, van convenir poder col·laborar en el futur. El president d’Esquerra va acabar el dia amb una entrevista a la cadena de televisió CNN Xile.

D’aquesta manera, Junqueras ha clos el viatge que va emprendre a l’Amèrica Llatina el 13 de novembre per portar el cas català i la repressió de l’estat espanyol a les institucions de Colòmbia, Argentina i Xile, i per teixir-hi i reforçar-hi aliances i complicitats. Un recorregut que li ha permès reunir-se amb personalitats com el president de Colòmbia, Gustavo Petro, i amb activistes en defensa dels drets humans, com el Premi Nobel de la Pau argentí Adolfo Pérez Esquivel, entre moltes altres, i protagonitzar diverses conferències. "Hem d'estrènyer els vincles amb l'Amèrica Llatina; compartim molts dels reptes actuals i futurs", ha asseverat el president d'Esquerra.