Junqueras: 'Persistiu, perquè fer-ho és guanyar. Guanyeu, perquè Catalunya vol ser lliure!'

El president d'Esquerra i candidat a les europees envia una carta a militants, simpatitzants i amics per animar-los a "tornar a derrotar la repressió amb tota Europa com a testimoni"

Companys, companyes,

Us vaig demanar que guanyéssim i vam guanyar. Us vaig demanar que tenyíssim de groc el mapa de Catalunya i ho vam fer. Vam enviar un missatge claríssim a l’Estat i al món: Catalunya és republicana i vol seguir lluitant per la independència i l’autodeterminació, per la República catalana i per la justícia social. Vam fer que l’independentisme guanyés unes eleccions espanyoles i que seguís creixent com mai en un context i unes circumstàncies molt difícils. Vam dir no a la repressió i no a l’extrema dreta. Em sento profundament orgullós del vostre esforç i la vostra lluita. Però deixeu-me dir-vos que no n’hi ha prou. Aquesta només era la primera volta d’aquesta primavera republicana.

Som de nou a les portes d’una campanya electoral, doble en aquest cas, i una altra vegada només ens val la victòria, i no ens valen les excuses. Nosaltres que només tenim la democràcia, necessitem derrotar la repressió una i una altra vegada a les urnes per seguir avançant inexorablement cap a la llibertat. L’independentisme ha de conquerir les institucions per seguir creixent. Sabem que ho podem fer i n’estic convençut que ho farem. Però no caiguem en l’autocomplaença, perquè serà la nostra derrota. Us demano humilitat, discreció i esforç, vocació de servei, generositat i sacrifici. Mai ens van dir que seria fàcil, però no podran aturar el nostre somni.

Catalunya ha neutralitzat a les urnes els intents de sotmetre-la i acabar amb el seu autogovern, tant el 21-D amb el 155 com ara el 28-A, amb l’amenaça de l’extrema dreta. Ara cal reprendre el camí, reiniciar la fase de la construcció republicana. Vivim un moment d’impàs, pendents del judici, reagrupant forces i preparant-nos de nou per al proper embat. I aquestes eleccions europees i municipals són l’inici de l’etapa de construcció.

Hem de guanyar a Barcelona, el país necessita que la capital sigui republicana per continuar el camí cap a la independència

Necessitem construir municipis des dels principis republicans que ens defineixen i que caracteritzen l’essència del que som des de fa 88 anys d’història: Situar la ciutadania al centre de la governança; treballar per la igualtat efectiva entre dones i homes; fer de la justícia social el principi orientador de la nostra actuació; dinamitzar les economies dels nostres municipis per contribuir a reduir desigualtats; fer de l’educació la principal eina de transformació social; i gestionar l’entorn i el model urbanístic des de la responsabilitat.

Som els únics que podem articular políticament la majoria del 80% estirant a banda i banda. Volem construir majories democràtiques, progressistes i republicanes als ajuntaments del país, com a pas indispensable en el projecte de construcció republicana, com ja vam fer a les eleccions de l’abril de 1931. Sabem que podem fer-ho i volem fer-ho bé.

Hem de guanyar a Barcelona, el país necessita que la capital sigui republicana per continuar el camí cap a la independència. I hem de portar la defensa de la democràcia i la llibertat també a Europa, perquè n’ha de formar part de la solució.

Hem d’incardinar la nostra causa en la causa general de la democràcia a Europa. Els demòcrates europeus han de saber que el republicanisme català és una de les forces anti autoritàries més importants amb les que podran comptar a aquesta banda dels Pirineus.

Tenim l’oportunitat de tornar a derrotar la repressió amb tota Europa com a testimoni, ens volen silenciats i els vots ens tornaran a donar veu

A Catalunya, una vegada més, li correspon el rol de primera trinxera. A Catalunya, de la mà d’Europa, ens correspon demostrar que la intolerància i la vulneració de drets no seran acceptats. Ens cal defensar els valors democràtics, progressistes i republicans a Europa per tal que Europa entengui que defensar la democràcia i la llibertat a Catalunya és defensar el futur democràtic d’Europa. Volem ajudar a construir l’Europa dels ciutadans, i fer d’Europa, un bastió de drets i llibertats.

Tenim l’oportunitat de tornar a derrotar la repressió amb tota Europa com a testimoni, ens volen silenciats i els vots ens tornaran a donar veu.

Som el relleu incansable de generacions i generacions que durant segles han lluitat per la llibertat. Si avui hi ha una majoria que vol un país lliure, si avui hi ha una majoria assedegada de llibertat i afamada de justícia, és perquè hi ha gent que mai ha defallit al servei de la llibertat i la justícia. És perquè hi ha gent que mai s’ha rendit ni mai ha renunciat a seguir treballant incansablement per aquest objectiu, malgrat que durant molt de temps han estat molt sols. Hem resistit com ningú, ara volem seguir caminant. Construïm la majoria republicana des de la base i des d’Europa.

Persistiu, perquè fer-ho és guanyar.
Treballeu, perquè el país ens necessita.
Parleu amb tothom, perquè només així es construeix.
Guanyeu, perquè Catalunya vol ser lliure!

Guanyem-nos la llibertat!

Etiquetes