Junqueras: 'Nosaltres, independentistes des de sempre, creiem que la solució només pot passar per la via del diàleg i de la democràcia'

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha explicat durant una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que "la resposta a la sentència del judici del Suprem l'ha de prendre el poble de Catalunya"

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha explicat avui durant una entrevista a 'Els Matins de Catalunya Ràdio' que la resposta a la sentència del Suprem "l'ha de prendre el poble de Catalunya" i ha assenyalat que "convocar eleccions és una opció que no s'ha de descartar mai". En aquest sentit, ha volgut deixar clara la "plena confiança en la ciutadania perquè sempre ha estat a l'alçada. Ho va estar l'1-O i el 3-O i sempre que ha calgut. Em sento molt orgullós de la gent, dels demòcrates", ha subratllat Junqueras.

Durant l'entrevista, que ha respost per escrit des de la presó de Lledoners, Junqueras ha llançat algunes reflexions sobre el futur més immediat de Catalunya: "nosaltres, que som independentistes des de sempre, creiem que la solució només pot passar per la via del diàleg i de la democràcia. Només amb diàleg s'arriba a consensos amb tots els nostres ciutadans, perquè tenim l'obligació de dirigir-nos a tots i a totes, als independentistes com nosaltres i als qui encara dubten", ha argumentat.

En aquest sentit, ha destacat que "la independència la farem de forma multilateral: amb els ciutadans, les entitats, els sindicats, les patronals, els bancs, els mercats. Amb tothom". I per aquest motiu, cal, diu, "apel.lar a les majories del 80% que Esquerra i Òmnium sempre ens hem conjurat. Ho hem demostrat sempre quan érem una minoria que defensava la independència. Ara en som més: l'espai postconvergent s'hi ha unit. Aprofitem-ho ", ha insistit Junqueras.

Esquerra és tan generosa que no imposa línies vermelles al diàleg i la negociació. Això sí, sense renunciar mai a l'objectiu legítim i necessari de la República Catalana".

El president d'Esquerra Republicana, també ha reflexionat sobre la posició d'ERC a Madrid en relació a la investidura de Pedro Sánchez, i ha recordat que Esquerra va guanyar les eleccions generals, que té 15 diputats a Madrid, i que el senador més votat a Catalunya ha estat Raül Romeva: "Crec que això avala que l'estratègia d'Esquerra és correcte. Vam fer allò que vam dir que faríem: no obstaculitzar la formació d'un govern per evitar un govern d'extrema dreta". En aquest sentit, també ha afegit que "Esquerra és tan generosa que no imposa línies vermelles al diàleg i la negociació". Això sí: "sempre sense renunciar mai a l'objectiu legítim i necessari de la República Catalana".

Junqueras també ha volgut posar en valor tots les càrrecs del partit que, com ell, són a la presó, a l'exili o encausats. Així, ha recordat la Carme Forcadell, la Dolors Bassa, el Raül Romeva, el Carles Mundó, la Meritxell Serret o la Marta Rovira, i tants d'altres "que s'ho van jugar tot, fins i tot la llibertat, per defensar la República Catalana. No he escoltat mai ningú d'ERC renunciar a assolir la plena sobirania" ha assegurat. També ha insistit que "Esquerra no defuig de la voluntat de ser un projecte atractiu per al màxim de persones possibles. Esquerra vol ser un espai que s'entengui amb tothom".

Finalment, també ha fet una crida a tothom a participar de la Diada: "Convido a tothom a anar als actes amb motiu de la Diada. La Diada és de tots els catalans pensin com pensin i vinguin d'on vinguin", ha subratllat.