Oriol Junqueras i Laura Vilagrà, a l'acte de campanya a Vilanova i la Geltrú / Marc Puig
Oriol Junqueras i Laura Vilagrà, a l'acte de campanya a Vilanova i la Geltrú / Marc Puig

Torrent: “Si no hi anem, els del 155 venen; ens queden poques hores per acabar amb el bipartidisme català”

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha demanat a la ciutadania que vagi a votar aquest diumenge i que opti per Esquerra Republicana: “Tots aquells que vulguin un govern de gent honesta que mai ha participat de la corrupció, antifeixista, compromès amb els serveis públics i compromès amb la República per a tothom, que votin Esquerra Republicana”.

I és que, tal com ha explicat Junqueras en un acte a Vilanova i la Geltrú, en 90 anys d’història, els republicans no han tingut mai cap cas de corrupció; han estat el partit més represaliat de la història del país i “el més antifeixista”; han posat més mestres i professors que mai en la història de Catalunya i han contractat 12.000 sanitaris més; i són “la gent més compromesa a construir la República i a donar al país tot allò que mereix i necessita”.

A més, el president ha alertat que el 14F “ens hi juguem molt”: “Hi ha un candidat que vol ser president amb els vots dels que odien la nostra llengua i la nostra cultura, els vots d’aquells que asseguraven que treballarien per destruir el nostre sistema de salut”, ha dit, referint-se al candidat del PSC, Salvador Illa. I ha prosseguit: “Hi ha un candidat que representa molts partits amb una llarga tradició de corrupcions i que vol governar el nostre país com si estigués assegut en una oficina de La Moncloa”. “Que tothom vagi a votar!”, ha insistit.

En la mateixa línia, el president del Parlament i número 3 per Barcelona, Roger Torrent, ha afirmat que “no podem afluixar ni un moment perquè ens queden només hores, hores en què l’Estat intentarà de tot per evitar la victòria d’Esquerra Republicana i de l’independentisme” i, “si no hi anem, els del 155 venen; ens queden poques hores per acabar amb el bipartidisme català”. I és que, després de 40 anys de presidents socialistes o convergents, els republicans tenen clar que ara és l’hora d’una presidència d’Esquerra Republicana: “Depèn de nosaltres tenir de nou un govern independentista i, aquesta vegada, progressista, que asseguri una sortida de la crisi per l’esquerra, sense retallades, amb Pere Aragonès al capdavant”.

Al seu torn, la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, ha defensat l’estratègia de la via àmplia cap a la independència: “Catalunya, els darrers anys, ha fet pinya per fer grans coses, com l’1-O, però en aquest moment hem de fer la pinya més gran, perquè hem d’obrir la via àmplia cap a la independència, una via guanyadora que ensenyi al món l’hegemonia social del país; l’independentisme creix quan suma forces”. I Esquerra assegura que en suma, suma tots aquells que defensen l’autodeterminació, l’amnistia i una reconstrucció socioeconòmica progressista. La candidata ha acabat fent una crida a la ciutadania: “Tenyim els carrers de groc, groc de República, i de lila feminista; tenyim-los també d’ecologisme i d’antifeixisme”.