Isaac Peraire qualifica la decisició de la Junta Electoral Central d’”arbitrària” i “injustificada”

El Vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d’Esquerra, Isaac Peraire, explica que en el 35è dia de judici a la democràcia s’ha sabut que la Junta Electoral Central, “de forma arbitrària” ha denegat al candidat i president d’Esquerra, Oriol Junqueras, posar el seu rostre a la papereta de votació de les eleccions europees. “És una decisió injustificada que fa difícil entendre el posicionament neutral de la JEC”, critica Peraire.

Demà, el mateix Peraire i també altres republicans com Ruben Wagensberg, Bernat Picornell, Quim Ayats, Jordi Orobitg, Maite Aymerich i Xavier Eritja declararan com a testimonis proposats per les defenses. “Anirem al Suprem a explicar la veritat, que la nostra voluntat és decidir a les urnes el nostre futur i que la nostra mobilització és sempre pacífica”, assegura Peraire, que afegeix que “declararem que aquest judici és contra el poble de Catalunya, contra la democràcia”.

Avui al Suprem han declarat el portaveu jurídic d’Esquerra i expresident del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, i també l’eurodiputat republicà Jordi Solé, entre d’altres. Elena ha explicat el contingut del Pacte i ha subratllat que 600 lletrats del col·legi d’advocats de Barcelona van assistir a la presentació del manifest en què es defensava la resolució del conflicte a través d’un referèndum i la seva constitucionalitat. “De la mateixa manera que donaven suport a la celebració del referèndum, mantenien que aquell referèndum era possible i legal en el marc constitucional espanyol”, ha explicat.

Solé, per la seva banda, ha descrit l’actitud de la ciutadania a les portes de la conselleria d’Economia el 20 de setembre de 2017: “La gent cantava i proclamava eslògans relacionats amb la democràcia, els drets democràtics i el referèndum”. També ha assegurat que el cordó policial permetia entrar i sortir de la conselleria sense cap dificultat, i ha atribuït els crits de la gent concentrada al “dret legítim de protestar”. Ha afegit que “Oriol Junqueras va fer una crida a la calma, la tranquil·litat i el civisme, així com a defensar la democràcia i els drets civils i polítics”.