Oriol Junqueras al Parlament de Catalunya / Marc Puig
Oriol Junqueras al Parlament de Catalunya / Marc Puig

Van den Eynde al·lega que Junqueras ja era eurodiputat quan el president de l'eurocambra es va pronunciar

Nou pas en la defensa dels drets d’Oriol Junqueras com a eurodiputat. Andreu Van den Eynde ha presentat un recurs davant del Tribunal General de la Unió Europea demanant que es declari nul l’acte pel qual el president de l’eurocambra va negar la protecció de la immunitat de Junqueras, el passat 10 de desembre.

El passat octubre, mentre Oriol Junqueras encara es trobava en presó provisional, l’eurodiputada Diana Riba va presentar una petició al Parlament Europeu per protegir la immunitat del president republicà. El president de la cambra europea, David Sassoli, va denegar la petició de Riba, perquè va considerar -erròniament, segons Van den Eynde- que Junqueras no era eurodiputat. A més, l’advocat d’Oriol Junqueras denuncia que Sassoli va obviar les recomanacions de l’advocat general del TJUE, qui va reconèixer, abans de la sentència europea, la condició d’europarlamentari del president republicà.

És aquesta decisió de David Sassoli la que ara Van den Eynde ha portat al Tribunal General de la UE, demanant-ne la nul·litat. L’advocat al·lega que, quan Sassoli es va pronunciar, Junqueras ja era eurodiputat i tenia immunitat, tal com va reconèixer la sentència del TJUE.

D’aquesta manera, la defensa del president republicà continua la via jurídica europea de protecció dels drets polítics d’Oriol Junqueras.

Etiquetes