Junqueras és escollit vicepresident del grup dels Verds i president de l’ALE al Parlament Europeu

L'elecció del president d'Esquerra arriba després que el Parlament Europeu reconegués ahir Junqueras com a eurodiputat en una comunicació interna, malgrat la resolució de la JEC

L’eurodiputat i president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha estat escollit aquest dimarts president del subgrup Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu i, com a tal, vicepresident primer de grup Verds - Aliança Lliure Europea.

Junqueras succeeix, així, a l'eurodiputat escocès de l'SNP, Alyn Smith, que va ser escollit diputat a les darreres eleccions al Parlament Britànic al mes de desembre.

"Esperem rebre Junqueras a Estrasburg la setmana que ve perquè pugui ocupar l’escó com a eurodiputat i assumir la presidència de l’ALE", ha declarat l'eurodiputat cors François Alfonsi. "És una vergonya que se li hagi impedit assumir el mandat democràtic durant tant de temps, privant els ciutadans catalans que van votar-lo. Les autoritats espanyoles ara han de respectar la decisió del Tribunal de Justícia de la UE i permetre que Junqueras ocupi l’escó el més aviat possible", ha afegit.

Esperem rebre Junqueras a Estrasburg la setmana que ve perquè pugui ocupar l’escó com a eurodiputat i assumir la presidència de l’ALE
François Alfonsi Eurodiputat cors de l'ALE

L'Aliança Lliure Europea, on s'integra Esquerra Republicana, té una coalició parlamentària amb el grup dels Verds i és la quarta força política a l’Eurocambra, amb 75 eurodiputats.

La seva elecció arriba després que el Parlament Europeu reconegués Junqueras ahir com a eurodiputat en una comunicació interna, malgrat la resolució de la JEC que l'inhabilitava com a diputat de l'europarlament. El Parlament, però, ja li ha assignat una bústia, una adreça de correu electrònic i una fitxa a la pàgina web.