Una quinzena de mitjans europeus publiquen un article de Junqueras on denuncia la repressió espanyola i defensa la democràcia

La repressió espanyola ha arribat aquesta setmana al cor d’Europa a través del conflicte judicial obert sobre les actes dels eurodiputats independentistes catalans. En aquest context, una quinzena de mitjans europeus han publicat un article d’opinió d’Oriol Junqueras en què fa una crida als demòcrates europeus perquè “ajudin a fer útil el diàleg entre Catalunya i Espanya” i “exigeixin la fi d’una repressió que ens transporta als moments més foscos de la democràcia europea”. El president d’Esquerra també els demana que aturin el suplicatori del Tribunal Suprem contra el president Puigdemont i el conseller Comín, ja que “no busca justícia, sinó venjança”.

Junqueras recorda que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea va deixar clar que és eurodiputat i té immunitat des que va ser escollit pels ciutadans i, per tant, els seus drets han estat vulnerats perquè no ha pogut exercir el seu càrrec i l’han sentenciat sense un suplicatori previ. Per Junqueras això evidencia, més que mai, que aquest conflicte és europeu i que “defensar la democràcia a Catalunya és defensar Europa i la seva supervivència”.

Finalment, planteja com a solucions la fi de la repressió a través d’una amnistia a tota la causa contra l’independentisme, una taula de negociació entre Catalunya i l’Estat espanyol i un referèndum sobre la independència.

L’article s’ha publicat als següents mitjans:

 1. Euractiv (UE)
 2. The National (Escòcia)
 3. Neues Deutschland (Alemanya)
 4. L’Avvenire (Itàlia)
 5. L’Opinion (França)
 6. Vecernji List (Croàcia)
 7. Le Soir (Bèlgica)
 8. Le Devoir (Canadà)
 9. Newsweek (Mèxic)
 10. Vecer (Eslovènia)
 11. Público (Portugal)
 12. HBL (Finlàndia)
 13. Aktuality (Eslovàquia)
 14. Eesti Päevaleht (Bàltics)

Etiquetes