El segon acte de la campanya del 26M s'ha fet a la Plaça de Santa Susanna de Girona / Paula Roque
El segon acte de la campanya del 26M s'ha fet a la Plaça de Santa Susanna de Girona / Paula Roque

Torrent fa una crida a tenyir de groc Europa i portar un pres polític al Parlament Europeu

El president d’Esquerra Republicana i cap de llista a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha advertit aquest divendres de la importància de les eleccions europees i municipals del 26 de maig. “En aquestes eleccions ens hi juguem molt, ens hi juguem tant que ens ho juguem gairebé tot”, ha assegurat. Junqueras ho ha dit en un vídeo ha enregistrat aquest divendres, malgrat la prohibició de la JEC de poder participar en l’acte de Girona, al costat del senador i candidat per Sant Cugat del Vallès, Raül Romeva, en el marc d’entrevistes concedides des de Soto del Real, on són empresonats injustament.

En aquest context, el president dels republicans ha assegurat que el 26M és una cita “imprescindible” i ha afegit: “És molt important que no ens falti cap vot; tots són imprescindibles per defensar de la millor manera el projecte de dignitat i d’esperança que representem”, ha assegurat apel·lant al republicanisme i l’independentisme.

A l’acte de campanya d’aquest divendres a Girona, Romeva ha fet una crida als vots de qui defensa i lluita pels drets fonamentals. “A la gent republicana i independentista, que treballa per una societat millor, més justa i ètica, ens adrecem a totes elles i els instem a donar suport a les candidatures d’Esquerra Republicana”, ha exclamat.

Farem que les urnes desbordin tots els murs, les fronteres, les trampes i la voluntat de silenciar-nos
Roger Torrent President del Parlament

El vídeo de Junqueras i Romeva ha precedit la intervenció del president del Parlament, Roger Torrent. “Farem que les urnes desbordin tots els murs, les fronteres, les trampes i la voluntat de silenciar-nos; les traspassarem, perquè només tenim una arma, el vot; i només tenim una oportunitat, les urnes”, ha afirmat Torrent.

Torrent ha fet una crida a tenyir de groc el país i estendre-ho també per Europa. “Portarem al Parlament Europeu l’Oriol Junqueras, un pres polític; veuran a tot Europa la vulneració de drets i llibertats fonamentals, i veuran que per nosaltres l’europeisme i el republicanisme són dues cares de la mateixa moneda: la de la democràcia”, ha conclòs.

També en clau europea, i malgrat els reptes i fracassos de les institucions europees actual, s’ha expressat l’eurodiputat i candidat a les llistes, Jordi Solé: “No hi ha ningú més europeista que nosaltres”, ha assegurat en fer una crida a mantenir el projecte polític a totes les institucions. Al seu torn, el cap de llista per Girona, Quim Ayats, ha reivindicat el seu equip i projecte per a Girona per construir una ciutat “més justa i més cohesionada, amb més drets”. “Vull ser alcalde de la ciutat per donar l'impuls republicà que Girona necessita i es mereix", ha exclamat.