Oriol Junqueras i Raül Romeva: “Això s’arregla amb diàleg i negociant. Ho sap tothom”

Esquerra Republicana porta la precampanya electoral dins la presó de Lledoners en un acte amb 40 interns

No és la primera vegada que Esquerra Republicana trasllada dins les presons el debat polític. Ja en les anteriors eleccions els presos de Lledoners van poder debatre amb els candidats republicans sobre el programa electoral i l’actualitat política però aquesta vegada ha estat diferent. Fa uns mesos l’Oriol Junqueras i el Raül Romeva eren a Soto del Real però en aquesta ocasió han estat ells mateixos els encarregats de traslladar el missatge del partit als interns que s’han interessat pel míting.

L’Oriol, el Raüll i els candidats al Congrés, Gabriel Rufián i Maria Dantas, han pogut intercanviar opinions amb uns 40 interns, tots ells amb dret a vot. Les mobilitzacions dels darrers dies han estat tema de debat: “A veure si em sabeu dir algun país del món en què hi hagi tantes manifestacions i tant de suport social sostingut durant deu anys al carrer? Jo no en conec cap altre!”, ha afirmat Oriol Junqueras. Per la seva banda, Raül Romeva també ha estat contundent i ha assegurat que "això s’arregla amb diàleg i negociació, i tant el PSOE com el PP ja poden dir missa, que tots dos partits ho saben".

A veure si em sabeu dir algun país del món en què hi hagi tantes manifestacions i tant de suport social sostingut durant deu anys al carrer? Jo no en conec cap altre
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana

A la sortida, Gabriel Rufián ha destacat el missatge d’un dels interns que ha explicat: "Yo soy español, me siento español, pero es una vergüenza que me tenga que cruzar con Oriol Junqueras y Raül Romeva aquí dentro. Son demócratas que permitieron que su gente votara. Nunca seré independentista, pero me parece una vergüenza esta sentencia".

Per la candidata Maria Dantas el més rellevant d’aquest acte a la presó és que “hem pogut parlat de drets, de llibertats, del teixit social d'aquest país. Hem parlat de República". I ha afegit: "La participació política ha d'anar més enllà, també dins dels centres penitenciaris. Aquesta gent també té veu, i volen escoltar i ser escoltats".