El Parlament de Catalunya serà la seu de la cimera europea de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia el 2020

La candidatura de Catalunya ha sigut aprovada per unanimitat en l'assemblea que s'està celebrant a Suïssa

El Parlament de Catalunya acollirà la 33a cimera europea de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) el 2020. El president del Parlament, Roger Torrent, ha presentat avui la candidatura a la cimera que s'està celebrant a Suïssa, al Cantó de Jura, i ha sigut aprovada per unanimitat. L'APF compta amb la presència de 33 parlaments europeus, 22 dels quals són estatals, i és considerada una de les organitzacions parlamentàries més importants del món.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha qualificat d'"èxit diplomàtic" el que suposa acollir l'assemblea a Catalunya l'any vinent. "Sempre hem dit que la internacionalització de Catalunya és imparable", ha assegurat Torrent des de la ciutat suïssa de Delémont, "hem intensificat l'acció exterior i les relacions internacionals i hem posat de nou Catalunya al mapa acollint una assemblea de parlaments europeus".

El juliol de l'any passat, Roger Torrent ja va participar a l'Assemblea plenària que es va celebrar al Quebec, des d'on va denunciar l'existència de líders polítics i socials catalans "empresonats i a l'exili per la defensa de les seves idees". Ara, el president del Parlament participarà a Suïssa en dues sessions de treball sobre l'autodeterminació de Europa i sobre democràcia directa.

La 33a cimera de l'APF coincidirà amb la celebració dels 40 anys de restitució democràtica al Parlament de Catalunya.