La portaveu del grup Republicà al Parlament, Anna Caula, durant la roda de premsa / Marc Puig
La portaveu del grup Republicà al Parlament, Anna Caula, durant la roda de premsa / Marc Puig

Caula: “Celebrem la unanimitat en la decisió d’ajornar les eleccions per les dades epidemiològiques. És un exercici de maduresa política en un moment molt complicat”

Les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes pel proper 14 de febrer, s’ajornen al 30 de maig. Aquest migdia els partits polítics i el Govern han acordat per unanimitat posposar els comicis electorals davant les dades de la pandèmia. Així, la majoria de partits, excepte el PSC, han vist amb bons ulls passar les eleccions al mes de maig: “A la Taula de Partits s’han pres dues grans decisions. La primera, ajornar les eleccions, per unanimitat, i la segona sortir amb una data de consens per una àmplia majoria dels grups parlamentaris: el 30 de maig”, ha detallat la portaveu del grup Republicà al Parlament, Anna Caula, després de la reunió.

Caula s’ha mostrat satisfeta per l’acord: “celebrem la unanimitat en la decisió d’ajornar les eleccions per les dades epidemiològiques. És un exercici de maduresa política en un moment molt complicat”, ha afegit.

La portaveu republicana a la cambra ha defensat l’ajornament, ja que serà “un moment en que l’epidèmia ha de baixar perquè farà menys fred i la vacunació estarà més avançada”, amb un alt percentatge de població vacunada, ha ressaltat. En aquest sentit, el president del grup Republicà, Sergi Sabrià, ha assegurat que la data del 30 de maig respon a les “demandes que havíem posat sobre la taula”, com és garantir el dret a vot i la seguretat de tothom tant per l’efecte de la vacunació com per l’estacionalitat del virus”, ha indicat.

 Els republicans Sergi Sabrià i Anna Caula atenent als mitjans de comunicació / Marc Puig
Els republicans Sergi Sabrià i Anna Caula atenent als mitjans de comunicació / Marc Puig

Electoralisme del PSC

Per últim, Sabrià també ha destacat l’acord majoritari aconseguit en la Taula de Partits però ha recordat que en les últimes hores “hem vist un exercici d’electoralisme i, fins i tot, en algun cas, de cinisme per part del PSC. El ministre i candidat Illa al mes de maig defensava un ajornament de les eleccions del País Basc i Galícia amb unes dades molt més baixes que les que tenim avui i, en canvi, ara creu que s'han de moure 5 milions de persones arreu del territori per poder votar”.

Caula també ha retret als socialistes que defensessin celebrar les eleccions només un mes després, el 14 de març: “això volia dir que el 2 de febrer, en ple pic, s’hauria de signar el decret de la nova convocatòria”. Per últim, el president del grup parlamentari ha recordat que “ahir, aquest PSC del ministre i candidat Illa, parlava per veu d'altres ministres, directament d'il·legalitat, de recursos, de jutges -que és una de les seves especialitats- perquè aquesta decisió, segons ell, no es podia portar a terme, al matí, i que a mitja tarda proposava una data alternativa”, ha conclòs Sabrià.