Pepe Mujica, expresident de l'Uruguai, en la trobada amb Lledoners
Pepe Mujica, expresident de l'Uruguai, en la trobada amb Lledoners

L'expresident de l'Uruguai pel Frente Amplio en una trobada telemàtica amb Lledoners ha expressat la seva solidaritat amb els líders republicans empresonats i aposta per la negociació amb l'Estat

L'expresident de l'Uruguai, Pepe Mujica, ha traslladat "tota la seva solidaritat" al president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i el conseller Raül Romeva, en una trobada telemàtica celebrada aquesta setmana amb la presó de Lledoners després que Junqueras fes arribar una carta al líder uruguaià. "Sóc amic de tots aquells que estan a la presó per raons polítiques", ha expressat Mujica als líders republicans.

Romeva li ha manifestat el seu desig de trobar-se aviat i ha agraït a Mujica "tot el suport que ens has donat sempre". En la mateixa línia, Junqueras ha volgut agrair "aquesta mostra de solidaritat". "Sempre hem vist amb simpatia les causes per la justícia i la llibertat a Amèrica Latina i a tot el món. La nostra lluita també es troba dins de la lluita democràtica de molts d'aquests pobles", ha recordat el líder republicà.

Mujica ha subratllat durant la conversa que en moments i conflictes durs "no hi ha cap més sortida que la sortida política", i això per al líder uruguaià implica "sempre negociar". També ha traslladat als líders republicans, la seva "humil" voluntat "per ajudar en una mesa de diàleg".

Finalment, l'expresident uruguaià els ha recordat que ell mateix ha passat molts Nadals sol, "conec el que és això, per això me'n recordo de tots els presos polítics".