Aragonès: “Que es preparin; que Junqueras entra amb tota la força en campanya”

El vicepresident del Govern afirma que Esquerra no renunciarà a la república catalana

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha celebrat que el líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, hagi “trencat la mordassa” de la Junta Electoral. “Els que ens volien callats, submisos i esporuguits, que es preparin, que l’Oriol Junqueras entra amb tota la força en aquesta campanya”, ha assegurat des de Lleida.

Aragonès ha aplaudit així la intervenció "directa" de Junqueras com a candidat a les eleccions del 28A. "Hem trencat el mur d'aquesta Junta Electoral que s'obstinava en no deixar-nos parlar i en no deixar-nos fer campanya en condicons; doncs si no volien caldo, dues tasses d'Oriol Junqueras aquest divendres 19 d'abril amb la seva intervenció des de Soto del Real", ha afegit.

El vicepresident del Govern ho ha dit en un acte de campanya a Lleida en què ha advertit també que els republicans no renunciaran al projecte democràtic de la República catalana. "Si el PSOE creu que cal una investidura gratuïta o una renúncia de l’independentisme perquè ells puguin estalviar-se un pacte amb Cs, s’equivoquen. No pensem renunciar als nostres plantejaments”, ha insistit el dirigent d'Esquerra.

En aquest sentit també s'ha expressat la portaveu del partit i diputada al Parlament, Marta Vilalta, que ha demanat omplir les urnes del 28A de "llibertat, drets, independènica, república i groc". Vilalta ha reclamat així que a les terres de Lleida que no es dipositi cap vot independentista a favor de partits que no ho són, com el PSOE.

No hem retrocedit ni un pam, no hem fet ni un sol pas enrere
Ernest Maragall Candidat a l'alcaldia de Barcelona

Al seu torn, el candidat dels republicans a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, també ha reivindicat el paper d'Esquerra. "No hem retrocedit ni un pam, no hem fet ni un sol pas enrere. Estem convertint la resistència col·lectiva en fortalesa; i la tenacitat individual, en projecte col·lectiu; i això no hi ha qui ho pari", ha apuntat el candidat per Barcelona.

També hi han intervingut el candidat a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo; i els candidats al Senat i al Congrés, Sara Bailac i Xavier Eritja. El diputat al Congrés ha reivindicat el vot útil aquest 28-A per Esquerra per "fer front al règim del 78" per tres motius: "posar en evidència la involució democràtica; defensar a Madrid el projecte de la República catalana, i condicionar la governabilitat de l'Estat".