Aragonès: “S’entesten a posar una mordassa a Junqueras perquè no volen que els torni a guanyar, però se’l trobaran al Congrés i al Parlament Europeu”

L’alcaldable a Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat des de Sarrià que “qui governarà Barcelona serà la Barcelona de l’1 d’octubre”

El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, s’ha mostrat contundent des del barri de Sarrià de Barcelona davant la prohibició a Oriol Junqueras de participar al debat de TV3: “s’entesten a posar una mordassa a Junqueras perquè no volen que els torni a guanyar, però se’l trobaran al Congrés i al Parlament Europeu”. “Volen silenciar a Oriol Junqueras, però no podran aturar-nos”, ha afegit el vicepresident, que ha afirmat que aquesta ha estat una decisió política presa pel govern en funcions del PSOE, de qui depèn el sistema penitenciari. “Quina millor manera hi ha de defensar els drets civils i polítics i d’avergonyir l’Estat espanyol que fer que Oriol Junqueras guanyi les eleccions europees a Catalunya? El 26 de maig hem de tornar a tenyir el país de groc”, ha reblat.

Pel que fa a Barcelona, Aragonès ha estat clar: “l’independentisme no ha de tenir cap dubte que l’opció és Esquerra Republicana, perquè això va de Colau o Maragall”. Per al vicepresident del govern, la candidatura de Maragall representa les conviccions, el rigor i l’experiència, en contraposició a aquells que proposen molt, però que després “no fan la feina”. “Quan l’Ernest Maragall sigui alcalde farà la transformació que alguns han deixat al calaix”, ha assegurat Aragonès.

Esquerra Republicana significa tres victòries en una de sola: guanyar al 155 i per la democràcia, els drets i les llibertats; guanyar el projecte de Barcelona i guanyar la República i la independència
Ernest Maragall Alcaldable d'ERC a Barcelona

Al seu torn, el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha explicat que surten a guanyar i a recuperar la capital catalana. “La Barcelona de l’1 d’octubre serà la que governarà la ciutat”, ha assegurat l’alcaldable, qui s’ha mostrat com l’única alternativa a Colau, situant-se com l’única opció útil i possible per al republicanisme i l’independentisme.

“Barcelona demana ser governada i tornar a saber cap a on va. Venim a governar les qüestions que el govern actual no ha sabut afrontar”, ha afirmat Maragall. Per tot això, segons el cap de llista, Esquerra Republicana significa tres victòries en una de sola: guanyar al 155 i per la democràcia, els drets i les llibertats; guanyar el projecte de Barcelona amb tota la seva ambició i guanyar la República i la independència.

Per últim, la candidata a les europees, Diana Riba, ha fet una crida a tornar a aixecar-se i a guanyar el 26 de maig, tal com es va fer l’1 d’octubre, el 21 de desembre i el 28 d’abril. Davant dels que volen que Oriol Junqueras es “podreixi” a la presó, Riba ha instat a fer que guanyi les eleccions europees a Catalunya i entri al Parlament Europeu per posar, així, “Espanya i Europa davant del mirall”. “Sortirem a guanyar la dignitat i el país, entrarem a les institucions i els direm que no han pogut, no poden i no podran”, ha conclòs.