Pere Aragonès ha ofert una conferència a l'esmorzar informatiu del Fòrum Europa - Tribuna Catalunya / ACN
Pere Aragonès ha ofert una conferència a l'esmorzar informatiu del Fòrum Europa - Tribuna Catalunya / ACN

El vicepresident reitera l’aposta pel diàleg i reivindica el vot del 10N com un “acte de protesta inequívoc contra la sentència”

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha denunciat que “Pedro Sánchez, més nacionalista espanyol que mai, necessita alimentar el conflicte amb Catalunya per justificar una gran coalició amb el PP de Casado i Aznar” el proper 10 de novembre. Amb aquest pacte, el president espanyol pretén “salvaguardar el règim del 78” i “tornar a la comoditat del bipartidisme, malgrat això signifiqui donar una nova oportunitat a la ultradreta”, ha constatat Aragonès, a l’esmorzar informatiu del Fòrum Europa - Tribuna Catalunya.

“Sembla que Sánchez ha optat per cronificar el conflicte amb Catalunya enlloc de buscar una solució”, ha prosseguit el també conseller d’Economia i Hisenda, però això no fa que el Govern desisteixi de la seva aposta pel diàleg: “És l’hora de la política; si no parlem ara, en aquesta hora greu, quan ho farem?”, ha plantejat Aragonès, defensor que “parlar no és un símptoma de debilitat” i no és incompatible amb la fermesa de les conviccions: “La meva és molt clara; vull un país més just i més pròsper a través de la independència de Catalunya”. La taula de diàleg que el vicepresident proposa es basaria en el reconeixement mutu i la llibertat per proposar solucions polítiques, i el seu resultat hauria d’aglutinar el suport d’una immensa majoria de la societat catalana i ser validat amb una votació.

La República catalana és l’única alternativa plausible per construir una societat més igualitària, de drets i llibertats
Pere Aragonès Vicepresident del Govern, conseller d'Economia i Hisenda i coordinador nacional d'Esquerra Republicana

Aragonès també ha fet una diagnosi del “procés recentralitzador pensat per l’Estat i executat pel Tribunal Constitucional” que ha “abocat” Catalunya a iniciar el procés d’independència i que ha acabat “matant” l’autonomisme. “És impossible que una societat diversa, plural i moderna com la catalana trobi el seu encaix en aquest Estat, que és irreformable”, ha evidenciat, i per això “la República catalana és l’única alternativa plausible per construir una societat més igualitària, de drets i llibertats”.

I davant les injustes condemnes del Tribunal Suprem als presos i les preses polítiques per "silenciar l’independentisme”, el vicepresident ha reivindicat que “el vot del 10N esdevé un acte de prostesta, clar, contundent i inequívoc, contra la sentència; esdevé, més que mai, un crit a favor de la llibertat”. Per Aragonès la resposta a la sentència “no pot ser una victòria de l’immobilisme, del PSC”, i està convençut que “Catalunya donarà una lliçó de democràcia a l’Estat amb una victòria rotunda de les forces que defensen el diàleg, l’amnistia i l’autodeterminació.

“Aquestes eleccions van d’això: d’una gran coalició contra Catalunya o d’un independentisme fort capaç de fer avenços reals cap a la negociació política, la fi de la repressió, l’amnistia i un referèndum d’autodeterminació imprescindible i inevitable”, ha conclòs.

Etiquetes