L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell
L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell

Aurora Carbonell i Abella (1966) va néixer a Sitges gairebé amb l’inici de la primavera. Des de ben petita, ella i la seva família han estat vinculats amb la cultura, les entitats i el teixit associatiu de la vila. Després de quatre anys sent alcaldessa de Sitges, està convençuda que es pot seguir treballant per millorar el seu municipi. Envoltada d’un gran equip i amb la confiança de molta gent, es compromet a afrontar el repte de tornar-se a presentar a les properes eleccions municipals.

I per conèixer-la una mica més, 10 curiositats sobre la seva vida:

  1. De més jove va fer dansa, teatre i cant. Fins i tot va ser vocalista d’un grup de música! Actualment, li agrada molt poder gaudir de la cultura com a espectadora i encara s’atreveix a cantar de tant en tant.
  2. Viatjar és una de les seves grans passions, per entendre món i estimar la diversitat. Fa 60 anys que la seva família va engegar una agència de viatges, Viatges Sitges, on ella va treballar molts anys i que, avui, encara es troba en actiu. Això li ha permès estar sempre molt vinculada amb el món del turisme.
  3. Practica ioga a l’aire lliure. Es reserva, com a mínim, una hora a la setmana per autocures i per intentar desconnectar una estona del ritme frenètic de la política municipal. Passar temps d’oci amb les seves amigues de tota la vida també és important per ella.
  4. És vegetariana des de fa 5 anys per consciència animalista i lluita contra la crisi climàtica. De fet, sempre ha sentit molta empatia amb els animals i en té a casa. Són la Cala, un gos llebrer acollit d’una protectora que va ser maltractada de petita i en Marvin, un gat que també van rescatar per oferir-li una millor vida.
  5. És mare del Pau i la Maria. Són el més valuós de la seva vida i aprèn cada dia d’ells. Està convençuda que la gent jove té discursos potents i se’ls hi ha de donar espai per escoltar-los. Els seus fills es dediquen al món de l’art; a la música i al disseny de moda.
  6. És llicenciada en Humanitats i té estudis de Dret. Recentment, ha cursat un postgrau de Lideratge Institucional i Gestió de l’Administració Pública.
  7. Li agrada molt sortir a caminar per la muntanya amb la seva parella, sobretot per seguir descobrint racons del Parc Natural del Garraf.
  8. És la petita de 3 germanes i 1 germà. Forma part d’una família molt nombrosa que afortunadament viuen entre Sitges, Ribes i Barcelona. Amb la seva mare, nebodes i nebots i cunyats ens agrada molt fer trobades familiars.
  9. Gaudeix molt amb la lectura i el cinema. De tots els gèneres tot i que actualment la política no li permet dedicar-hi el temps que li agradaria.
  10. La seva família sempre ha estat molt arrelada a Sitges. El seu rebesavi va ser Josep Carbonell i Vidal, conegut a la vila com a mestre Senalla, l’encarregat de posar la primera pedra i fundar el Prado fa més de 150 anys. Tant el seu pare, Magí, com el seu avi, també Magí, van formar part de la junta del Casino Prado Suburense. La seva mare, l’Aurora, va treballar durant molts anys en un negoci familiar al centre de Sitges, la sabateria La Gacela.