El conseller Carles Campuzano en la presa de possessió del càrrec
El conseller Carles Campuzano en la presa de possessió del càrrec

Perfil del nou conseller de Drets Socials del Govern, expert en afers socials, socialdemòcrata i sobiranista

Carles Campuzano Canadés és el nou conseller de Drets Socials del Govern. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reforçat l’executiu amb nous consellers i conselleres, molts provinents d’Esquerra Republicana, però, també, d’altres sensibilitats polítiques, per donar resposta a la nova situació política al país. Així, el Consell Executiu ha sumat set membres que el fan mirall del 80% de la societat catalana que està a favor de la fi de la repressió i de l’autodeterminació, mirall de la via àmplia.

Campuzano (Barcelona, 1964), llicenciat en Dret, ha estat l’escollit per liderar el Departament de les polítiques de serveis, prestacions i protecció socials. El tercer sector social és un terreny que Campuzano coneix bé —fa anys que s’hi dedica des del món privat, com a director de la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat), president de la Fundació Acsar, vicepresident del Cocarmi i secretari de la junta directiva de la Taula del Tercer Sector; i, prèviament, s’havia especialitzat en aquests temes en l’àmbit públic, al Congrés dels Diputats. Entoma amb expertesa, doncs, un Departament vital en el context de greu crisi econòmica i social en què es troba el país, marcada per la inflació i l’emergència energètica.

El nou conseller prové de l’ala més socialdemòcrata i sobiranista de l’antiga Convergència Democràtica. Va ser regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú del 1987 al 1992, ciutat on ha viscut tota la vida, i diputat al Parlament de Catalunya del 1992 al 1995. Paral·lelament, va ser secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (1989-1994) i president (1994-1996). Després, en la seva etapa al Congrés dels Diputats, va ser portaveu de la comissió de Treball i Afers Socials i vocal de l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).

Es va allunyar de l'òrbita del PDeCat fa dos anys, i des de llavors va encaminar la seva trajectòria professional vers el Tercer Sector, a la Dincat, Acsar, Cocarmi i a la Taula del Tercer Sector. Políticament, ha donat suport a les posicions dialogants del sobiranisme. Ara, assumeix el repte de formar part del Govern del 80%.

Etiquetes