El candidat d'Esquerra Republicana a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès / Marc Puig
El candidat d'Esquerra Republicana a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès / Marc Puig

Més d’un centenar de sindicalistes de les principals organitzacions del país subscriuen un manifest de suport a Esquerra Republicana

Esquerra Republicana impulsarà un pla de rescat social dotat amb 850 milions d’euros destinat especialment a donar oportunitats als joves, les famílies monomarentals i les persones més grans de 55 anys. Aquest ha estat el principal anunci que ha fet aquest divendres el candidat a la presidència de la Generalitat dels republicans, Pere Aragonès, que ha situat que davant la “inacció” del govern socialista a Madrid i la seva adhesió “a uns dogmes neoliberals que a Europa no creu ningú més enllà de Nadia Calviño i el seu equip”, cal “garantir un treball i una vida dignes”.

Ho ha dit en un acte de campanya per presentar les propostes d’Esquerra Republicana en matèria laboral, en el qual s’ha fet públic un manifest de suport als republicans subscrit per més d’un centenar de sindicalistes de les principals organitzacions sindicals del país: UGT, CCOO i la Intersindical-CSC.

“El govern espanyol ha deixat abandonat els treballadors i treballadores més dèbils i més precàries, que massa sovint són els i les més joves”, ha denunciat Aragonès, que ha recordat que el partit socialista “en campanya deia prometia derogar les reformes laborals culpables de la precarietat” i que un cop al govern “se n’ha oblidat”. Davant d’això, i per donar resposta a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19, Esquerra Republicana posarà en marxa un pla “destinat a rescatar la nostra ciutadania, incidint especialment en aquells sectors més vulnerables i més desprotegits”.

En aquest sentit, el candidat del Jovent Republicà, Pau Morales, ha defensat que cal “dignificar” les pràctiques laborals assegurant que siguin remunerades i impedint els contractes en pràctiques en posicions estructurals. “Això beneficiarà desenes de milers de joves”, ha destacat, alhora que ha fet una crida a revertir l’atur juvenil amb incentius i bonificacions a empreses que contractin joves.

El govern espanyol ha deixat abandonat el sector de treballadors més dèbil i més precari
Pere Aragonès Candidat a la presidència
 Jordi Albert, Núria Marín, Pere Aragonès, Baptista Silanes i Pau Morales, aquest divendres.
Jordi Albert, Núria Marín, Pere Aragonès, Baptista Silanes i Pau Morales, aquest divendres.

Precisament, el pla inclourà una ajuda de 5.000 euros per empresa per un any de contractació i compromís de manteniment d’ocupació d’una persona jove, amb l’objectiu de contractar fins a 25.000 joves i reduir en un 33% l’atur juvenil. “Portem massa temps acceptant que la meitat de les nostres joves no tinguin feina com una cosa normal, davant la inacció d'un Estat que només els hi pot oferir precarietat laboral i vital. Nosaltres no ens resignem”, ha assegurat Aragonès.

També s’impulsaran ajuts a la contractació de persones de més de 45 anys, amb 125 milions d’euros per ajuts a empreses per contractar fins a 25.000 persones aturades i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya, i es mobilitzaran 300 milions més per a 15.000 contractes per a dones joves, famílies monomarentals i més grans de 55 anys.

A més, s’ampliarà la renda garantida de ciutadania en 100 milions d’euros i es destinaran 105 milions d’euros trimestrals per mantenir els ajuts a treballadors en ERTO i fixos discontinus, així com 80 milions d’euros perquè els ajuntaments puguin fer front a la pobresa severa i 15 milions d’euros per a les entitats del tercer sector social que treballin en l’àmbit d’atenció a les persones.

“I tot això ho hem de fer des del minut zero. Aquest país, la seva gent, es mereix estabilitat, solucions i lideratge. Per aquest motiu hem proposat que el pacte de la investidura vingui acompanyat de pressupostos”, ha exposat Aragonès.

En l’acte de campanya també hi ha participat el diputat al Parlament de Catalunya de la passada legislatura Jordi Albert, que ha destacat la tasca realitzada per Esquerra Republicana durant la gestió de la pandèmia “amb diàleg social i acords, imprescindibles per cobrir la deixadesa del govern de l’Estat”, posant en marxa ajuts directes o posant a disposició de la tramitació dels ERTO el Servei d’Ocupació de Catalunya per corregir les deficiències del SEPE.

La secretària general del Fòrum Sindical d'Esquerra Republicana, Núria Marín, ha estat l’encarregada de llegir el manifest de suport a la candidatura d’Esquerra Republicana, que podeu trobar aquí.