Bargalló: 'Estem absolutament satisfets de situar Catalunya en el lideratge de la transformació digital del sistema educatiu'

El departament d'educació ha fet un balanç positiu del Pla d'Educació Digital, accelerat per la Covid-19, amb el repartiment d'ordinadors a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i FP


El desembre de 2019 es va presentar el Pla d'Educació Digital amb l'objectiu de començar a incloure la tecnologia mòbil a l'aula. Però l'arribada inesperada de la pandèmia ha fet accelerar el pla i ha demostrat que totes les tecnologies són útils en el camp educatiu. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat que el repartiment d'ordinadors no ha sigut una resposta a la pandèmia, sinó perquè siguin "eines de transformació del sistema educatiu".

La setmana que ve s'acabaran de lliurar els ordinadors a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, batxillerat, FP i s'afegeixen 72.400 portàtils al professorat, 44.357 dispositius de connectivitat i als 1.272 centres transformats amb el replantejament del servei de Lan-Wifi. "Tenim l'orgull de situar-nos a l'avançada de la transformació digital del sistema, no només a nivell estatal, sinó a nivell europeu", ha dit Bargalló.

El departament d'Educació ha explicat en roda de premsa que el desenvolupament de la transformació digital dels centres no només es basa en el repartiment d'ordinadors, sinó en eines educatives. "Hem donat un impuls que farà que a final de curs tinguem els centres transformats digitalment", ha detallat el conseller.

El Pla d'Educació Digital es va engegar amb l'objectiu d'assegurar que els alumnes de Catalunya siguin digitalment competents en acabar l'ensenyament obligatori i abordar la bretxa digital. Bargalló ha destacat que cap altra comunitat autònoma de l'estat ha repartit ordinadors per al professorat, ni tampoc tants ordinadors per a l'alumnat i això "ha situat Catalunya en el lideratge d'aquestes polítiques".

Per últim, el conseller d'educació ha reivindicant la necessitat de tenir un govern fort i amb capacitat per prendre "decisions pressupostares i polítiques" per iniciar la segona fase del Pla d'Educació Digital el setembre de 2021.