Presentació Pla nacional del llibre i la lectura / ACN
Presentació Pla nacional del llibre i la lectura / ACN

La iniciativa, impulsada pels departaments de Cultura i Educació, dona resposta a una àmplia reivindicació del sector i pretén fomentar especialment la lectura en català

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyada de l’equip d’Educació i de l’Institut de les Lletres Catalanes que lideren el projecte, ha presentat aquest matí el Pla nacional del llibre i la lectura. Un compromís del govern republicà àmpliament reivindicat pel sector, que pretén incrementar els índexs de lectura a Catalunya, especialment en llengua catalana. La iniciativa, impulsada des dels departaments de Cultura i Educació, donarà el tret de sortida el 14 de juliol.

La consellera Garriga, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, presideixen el Consell Nacional de la Lectura, un òrgan col·legiat que treballa per garantir que el Pla sigui participatiu, obert a institucions, i associacions i professionals de l’àmbit del llibre i la lectura. “Seran els membres d’aquest consell, presidit pel conseller Cambray i jo mateixa, i amb una cinquantena de persones representants de l’administració i del sector, els que donaran el tret de sortida al Pla”, ha explicat Garriga.

El Pla respon també a un dels objectius principals del departament d'Educació, la millora de l’èxit escolar de tot l’alumnat i, com ha explicat la directora general d’Educació, Susanna Naranjo, “una de les maneres per aconseguir-ho és augmentar i desenvolupar l’hàbit lector dels infants i joves”. Naranjo també ha assenyalat que “la competència lectora és la base de molts aprenentatges”.

Sota el lema “Llegim!”, el Pla es marca la fita d’assolir a Catalunya els índexs de lectura com els d’altres països com Dinamarca o el Regne Unit. Així, per assolir aquest objectiu, la Institució de les Lletres Catalanes, conjuntament amb el sector, treballa per realitzar una diagnosi i propostes, calendaritzades i amb indicadors de seguiment i avaluació.

El Pla nacional del llibre i la lectura és, doncs, un compromís més del govern republicà per transformar el sistema educatiu, i fomentar i impulsar la cultura i llengua catalanes.

Etiquetes