La proposta estratègica dels republicans per assolir la independència, recollida al nou llibre d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, passa per superar el 50% dels vots, governar bé i no renunciar ni al diàleg ni a la unilateralitat

Esquerra Republicana ha donat el tret de sortida a la campanya “Tornarem a vèncer”, basada en el nou llibre d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, que recull la proposta estratègica dels republicans per assolir la independència. Més de 10.000 espectadors han seguit en directe l’acte telemàtic de presentació del llibre, que s'ha retransmès en directe per diversos mitjans digitals, i en què diverses cares visibles del partit han fet intervencions des de diferents punts: Marta Rovira a Ginebra, Pere Aragonès a Sant Vicenç dels Horts, Marta Vilalta a Lleida i Roger Torrent a Vic. Al final, s’han pogut sentir unes paraules que Oriol Junqueras ha enviat des de la presó.

La secretària general del partit, Marta Rovira, ha destacat la idea clau del llibre: “Hem de ser més i estar més preparats per tornar-hi i guanyar de manera definitiva”. Com? Superant el 50% dels vots elecció rere elecció, governant i governant bé, i no renunciant ni al diàleg ni a la unilateralitat. També, fugint dels “retrets i picabaralles” dins del moviment independentista. “No som aquí per edificar els fonaments d'un partit polític, som aquí per guanyar un país per tothom".

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha insistit en aquesta idea: "És un llibre que fuig dels retrets, que està al servei de tot l'independentisme i que vol ser un manual per posar-nos a treballar. Avui sabem més bé que mai que no hi ha dreceres màgiques sinó només feina i més feina per arribar a la victòria final".

Per la seva banda, el coordinador nacional d’Esquerra i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha volgut deixar clar que estem davant d'una proposta "en positiu per construir un futur d'oportunitats, amb drets i llibertats per a tothom". I avisa amb contundència que "Esquerra no abandonarà l'espai de la democràcia i del vot". "És imprescindible tornar a posar la bandera del dret a l'autodeterminació a sobre de la taula i no excloure cap via que ens permeti avançar".

També en aquest sentit, la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta ha repassat les fortaleses de l'octubre del 2017 i ha recordat "la necessitat del moviment independentista de teixir una unitat estratègica, que és la que ens fa guanyar. L'hem de tornar a fer possible".

I el president del Parlament, Roger Torrent, ha destacat la importància del municipalisme. "La República Catalana va d’escoles, d’hospitals i carreteres, va d’un futur millor pels que vindran. A cada poble i ciutat, sobretot a l’àrea metropolitana, hem de seguir el camí de sumar". I per això, ha demanat "convèncer els nostres conciutadans i explicar-los que la independència no és retòrica, són serveis, llibertats i el futur dels nostres fills i filles", posant punt i final a un acte presentat per Gabriel Rufián i Diana Riba que, tot i ser telemàtic, ha estat tot un èxit.