Joan Tarda, Ana Balsera, Oriol Junqueras i Gabriel Rufián, a l'acte d'avui. MARC PUIG.
Joan Tarda, Ana Balsera, Oriol Junqueras i Gabriel Rufián, a l'acte d'avui. MARC PUIG.

Esquerra Republicana presenta Gabriel Rufián com a candidat a l’alcaldia de Santa Coloma en un acte multitudinari que demostra, un cop més, l’aposta decidida dels republicans per continuar creixent a les regions metropolitanes

Esquerra Republicana ha presentat aquest migdia Gabriel Rufián com a candidat a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, en un acte que ha tingut lloc al Parc Europa. L’elecció de Rufián per encapçalar la candidatura colomenca és una mostra més de l’aposta d’Esquerra Republicana per continuar fent créixer l’independentisme a les grans ciutats metropolitanes, on es concentra bona part de la població catalana.

El candidat republicà ha assegurat durant el seu discurs de presentació que “Santa Coloma no és de Ferraz, no és de Parlón i no és del PSOE, és de la seva gent i la hi retornarem”. Rufián s’ha adreçat directament a la ciutadania colomenca: “si ets de Santa Coloma i ets socialista, pots votar Esquerra Republicana perquè som socialistes com ningú, si ets dels comuns, pots votar Esquerra Republicana perquè som valents com ningú, i si ets de Junts pots votar Esquerra Republicana perquè defensarem el país com ningú”.

Rufián ha assenyalat que “no repartim carnets de colomenc, no repartim carnets de patriota, parlem del que compartim, de com millorar el dia a dia de la gent, de l’atur, de l’esperança de vida, dels 250 desnonaments de mitjana, de la manca d’escoles de bressol, de les ocupacions de màfies i de la mobilitat”. “Hem de militar en la utilitat, hem de ser útils i ho serem”, ha afegit.

Rufián ha estat acompanyat en aquest acte de presentació pel president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que ha afirmat: “som aquells que fan les coses difícils, que entomem els reptes que tenim endavant. som el lloc d’acollida de tots aquells que defensen la justícia, la llibertat i la democràcia, fins a les darreres conseqüències, posant-hi en joc la nostra pròpia llibertat i tot per assolir la llibertat del país”. En aquest sentit, ha asseverat que “el país és la seva gent i sabem que molts dels nostres tenen dificultats extremes per afrontar el seu dia a dia, aquesta gent és la nostra gent, som nosaltres i oferim el nostre servei a tots aquells que lluiten per la llibertat i la justícia perquè no hi ha res tan fraternal i que uneixi tant”. “Sou dels nostres i nosaltres som vostres”, ha reblat.

El president dels republicans ha insistit en què “ens sentim orgullosos de ser el lloc de trobada de tant gent diversa i us demanem que ens ajudeu, volem servir aquesta societat des de tots les àmbits i volem ser com vosaltres, un sol poble que de veritat lluita pels drets de cadascun dels seus, posem tota la nostra força al servei de cadascú, guanyarem com a ciutat, com a país i com a societat”.

 Gabriel Rufián, durant la seva intervenció. MARC PUIG.
Gabriel Rufián, durant la seva intervenció. MARC PUIG.

Tampoc hi ha volgut faltar Joan Tardà, amb qui Rufián va compartir la representació del grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés. Tardà ha manifestat que “l’any que ve guanyarem les eleccions perquè estem guanyant la batalla ideològica del republicanisme”. També ha destacat que “és un orgull que Rufián, que no renega dels seus orígens, fill de la immersió lingüística, sigui l’estendard d’aquesta victòria del republicanisme”.

També han participat els tres actuals regidors republicans a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Sam Núñez, Gemma Español i Salvador Clavera, que s’han felicitat per haver pogut incorporar una figura com Gabriel Rufián al seu equip de treball. De la conversa entre tots tres ha quedat clar que Santa Coloma necessita un canvi, després de dècades de governs del PSC, que representa un model caduc i estancat. Per aquest motiu, han reivindicat que cal recuperar Santa Coloma per a la seva gent, democratizant les institucions i transformant la ciutat.

Per la seva banda, la diputada colomenca Ana Balsera ha assenyalat que Rufián és el “candidat de les ciutats metropolitanes perquè ningú millor que ell representa el canvi perquè els de sempre no segueixin fent el de sempre”. “Les ciutats metropolitanes compartim problemes d’habitatge, compartim la necessitat de disposar d’una mobilitat sostenible i amb transport públic, reclamem un traspàs de competències de Rodalies, volem ciutats verdes, i volem ciutats feministes”, ha afegit.

La primera intervenció de l’acte, que ha estat presentat per la periodista Laura Fa, ha anat a càrrec de Noemí Egea, representat el Jovent Republicà, que ha centrat la seva intervenció en les dificultats de la gent jove per superar la precarietat i les dificultats afegides quan el govern actual de l'Ajuntament de Santa Coloma "no els té en compte absolutament per res": “som el futur i també som el present i confiem en les institucions com a motor transformador, i per això confiem en Esquerra Republicana”.