El president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dilluns en roda de premsa. MARC PUIG
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dilluns en roda de premsa. MARC PUIG

“L’oposició al Govern republicà representada per PSC i Junts s’ha imposat; ara els toca a ells”, afirma el president de la Generalitat

“L’oposició al Govern republicà representada per PSC i Junts s’ha imposat. El bloqueig permanent que han fet ha impedit que poguéssim tirar endavant les transformacions que estàvem engegant, i han aconseguit el seu propòsit. Per això, ara els toca a ells gestionar el nou escenari”. Aquesta ha estat la reacció del President de la Generalitat, Pere Aragonès, davant els resultats de les eleccions del 12 de maig. En una roda de premsa celebrada aquest dilluns, Aragonès explicat que els republicans han decidit “ser els elements del desbloqueig” i “assumir” el lloc a l’oposició que els ha “assignat” la ciutadania a les urnes.

En la reunió prèvia de la direcció d’Esquerra Republicana, Aragonès ha comunicat la seva intenció de no agafar l’acta de diputat en el nou Parlament i abandonar la primera línia política: “Inicio una nova etapa amb el mateix compromís, una Catalunya justa i independent, ajudant al país que estimo i al partit que em representa”, ha explicat. Ha detallat que seguirà com a president fins que es produeixi el relleu, i així mateix “facilitar també una transició” a Esquerra Republicana des del seu rol de coordinador general “per contribuir a obrir un nou cicle de creixement”.

El President ha reivindicat l’obra del Govern de la Generalitat d’aquesta legislatura: “Ens sentim orgullosos de la gestió i les transformacions que hem impulsat; deixem un país infinitament més ben preparat que el que vam trobar”. En aquest sentit, ha destacat les bones dades econòmiques de Catalunya, l’increment de personal als serveis públics, l’aposta pel català i mesures com l’Infantil 2 gratuït i la regulació del preu del lloguer.

“Vam iniciar la legislatura amb 9 presos i preses polítiques tancats a la presó, amb exiliats i centenars de causes pendents. I l’acabem havent aconseguit l’alliberament dels presos, amb el delicte de sedició derogat i l’amnistia a punt d’entrar en vigor per fer que retornin els exiliats i caiguin les causes obertes”, ha afegit. “Això sí. Hem hagut d’assumir moltes contradiccions, potser masses, per poder tirar endavant els projectes i fer avançar el país per a la majoria de la ciutadania”, ha confessat.

El President republicà ha constatat la pèrdua de la majoria independentista i el gir a la dreta. Davant d’aquest escenari, ha defensat que l’independentisme ha d’encarar el futur “reivindicant-se com el projecte polític necessari per al nostre país”. “Sense llibertat nacional no podrem aspirar a la plena justícia social”, ha sentenciat.

Ser president de Catalunya ha estat l’honor més gran de la meva vida. Estimo la gent d’aquest país i continuaré treballant per un país lliure i socialment just, perquè la ciutadania de Catalunya s’ho mereix”, ha conclòs.