El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la conferència 'Catalunya, país de progrés' / ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la conferència "Catalunya, país de progrés" / ACN

El president de la Generalitat ha anunciat mesures per pal·liar els efectes de la inflació en famílies i empreses

El nou context internacional ha reforçat els estats”, per això, “avui encara pren més rellevància ser un nou estat d’Europa”. Així s’ha expressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la conferència ‘Catalunya, país de progrés’, en el marc dels ‘Foros de Vanguardia’. Aragonès ha assegurat que Catalunya i el seu Govern volen “contribuir a buscar solucions” als reptes actuals “com un Estat més”. “Necessitem ser un estat, per defensar els interessos de Catalunya i de la nostra economia”, ha insistit el president a l’audiència.

Un estat independent, ha defensat Aragonès, que “posi les persones al centre de la política”. En aquest sentit, el president ha anunciat un paquet de mesures per pal·liar “bona part dels efectes que la inflació està generant en les empreses i les famílies”. D’aquestes, algunes “arribaran a finals d’any”, i les altres aniran vinculades al pressupost del 2023. El cap de l’executiu ha recordat que, “mitjançant la negociació, s’han aconseguit més recursos addicionals”, per això al pressupost de 2023 “hi creix el sostre de despesa, que supera els 33.000 milions d’euros”.

“Davant les dificultats provocades per la inflació, el Govern hi és i hi serà”, ha garantit el president: “L’objectiu del meu Govern és la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Per això, també, volem ser un Estat independent”.

Però “combatre la situació provocada per la inflació, no ha d’aturar les transformacions que hem iniciat”, ha afirmat el president. En aquesta línia, Aragonès ha advertit que el canvi climàtic no és una qüestió “de futur, sinó de present”: “avui el progrés econòmic de la humanitat està fermament condicionat per la crisi energètica”. Per això, el cap de l’executiu s’ha mostrat compromès amb segui tirant endavant “projectes com el de l’Hidrogen Verd o l’energètica pública. “Només manca la decisió per fer de Catalunya un enclavament estratègic de la sobirania energètica”, ha reblat el president.

L’objectiu del meu Govern és la millora de la qualitat de vida de la ciutadania
Pere Aragonès

Traspàs de Rodalies

Durant la seva intervenció, el president ha reivindicat lanecessitat que la Generalitat gestioni directament les infraestructures clau per a la connectivitat del país, com Rodalies”. Així, i arran de les darreres negligències al servei, Aragonès ha remarcat que “la resolució del problema endèmic de Rodalies passa pel traspàs integral i per l’assignació de recursos per posar al dia una infraestructura clau”.

“Això que val per rodalies, val per totes les infraestructures del país”, ha sentenciat Aragonès, i ha clos: “El primer pas per millorar-les és que les decisions i la gestió depenguin directament de Catalunya”.

Etiquetes