El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, a Sant Vincenç dels Horts / David Torralba
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, a Sant Vincenç dels Horts / David Torralba

Junqueras, Forcadell, Romeva i Bassa obtenen el primer cap de setmana en tercer grau des que van ser empresonats

Un petit bri de llibertat en la foscor de la injusta presó. Després de més de dos anys de presó, els presos i les preses polítiques poden passar el primer cap de setmana a casa. Des d’aquest divendres Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull dormen a casa seva en l’aplicació del tercer grau penitenciari (link).

Els pobles i ciutats on viuen han estat les seus de les rebudes i benvingudes a tots ells. Així, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha estat el protagonista d’una emocionant passejada a Sant Vicenç dels Horts. Junqueras ha aprofitat l’ocasió per dirigir-se als seus conciutadans: “Us estic molt agraït, us porto sempre al cor. Gràcies per tot!”, ha expressat el líder republicà.

Per la seva banda, la presidenta Carme Forcadell ha fet arribar un vídeo a tota la ciutadania del país on afirma: “Us vull donar les gràcies per les cartes, els llibres, els sopars grocs, les manifestacions i tot el que heu fet i feu per la nostra llibertat”. Forcadell ha recordat que el tercer grau no és la llibertat i que per això “persistirem, persistirem i persistirem fins la llibertat”.

 Dolors Bassa, acompanyada de la seva germana, Montse Bassa, arribant a Torroella de Montgrí
Dolors Bassa, acompanyada de la seva germana, Montse Bassa, arribant a Torroella de Montgrí

En la mateixa línia s’ha manifestat Dolors Bassa en l’acte de rebuda a Torroella de Montgrí: “El que tenim avui és el tercer grau. És simplement un pas més en la condemna” i ha insistit que les persones represaliades “no ens hem rendit i continuem defensant el dret a l’autodeterminació d’aquest país i que puguem ser lliures col·lectivament”.

Per últim, en un acte a l’Ajuntament de Sant Cugat, Raül Romeva ha celebrat poder tornar a dormir a casa "després d'anys sense fer-ho, però no és la llibertat”. Per això ha reivindicat: “continuarem denunciant aquesta situació; però malgrat els barrots, el somriure no ens el robaran mai”.