Els presos i preses polítiques tornen al Parlament Europeu a denunciar la repressió de l’Estat

Els republicans s’han desplaçat fins a Estrasburg acompanyats de la diputada Meritxell Serret, exiliada a Brussel·les durant 3 anys


Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa s’han desplaçat avui a Estrasburg, seu del Parlament Europeu, per denunciar la repressió de l’Estat espanyol. Ho han fet acompanyats de la diputada i exconsellera Meritxell Serret, exiliada a Brussel·les durant 3 anys.

Estem molt contents de tornar a ser al Parlament Europeu després d’un llarg període a la presó”, ha expressat el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras. El republicà ha recordat que a l’inici d’aquesta legislatura europea, ell mateix va ser escollit membre del Parlament Europeu, però que precisament “el Tribunal Suprem va impedir que hi pugués exercir”. Junqueras ha exposat el seu cas com un “exemple més de tota la repressió que s’abat sobre la societat catalana”, que afecta gairebé 3.000 persones “a l’exili o pendents de judici”.

El president republicà ha assegurat que ser al Parlament Europeu també és “una oportunitat” per treballar “amb diputats de diferents grups parlamentaris”. “Estem convençuts que tenim molta feina per fer i que la farem amb molt d’èxit”, ha conclòs Junqueras. En aquest sentit, els diputats republicans s’han reunit amb els Verds-ALE i altres eurodiputats de diversos grups.