La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

La portaveu republicana ha assegurat que els comptes aposten per les transformacions social i econòmica, verda, feminista i democràtica i ha interpel·lat a les forces que van fer possible la investidura “a no deixar passar l’oportunitat”

Els primers pressupostos del Govern republicà. Demà el Govern liderat per Pere Aragonès aprovarà el projecte de Pressupostos 2022, uns comptes que "suposaran un clar canvi de rumb del país, un gir a l'esquerra en el marc d'una legislatura de defensa de drets, de tots els drets", ha evidenciat la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta.

Segons ha indicat la republicana, seran uns pressupostos amb un increment de la inversió “que deixa enrere definitivament les retallades en l'àmbit social, i que aposta per les transformacions social i econòmica, verda, feminista i democràtica”. És per això que la portaveu ha interpel·lat a les formacions que van fer possible la investidura per “no deixar passar l’oportunitat de seguir transformant i fer real les bases del pacte d’inici de la legislatura".

Vilalta ha explicat les línies mestres dels comptes que permetran arribar, progressivament, a la gratuïtat en el 0-3. Així “es preveu que la gratuïtat del P2 beneficiarà a més de 60.000 infants i les seves famílies", ha indicat Vilalta. "També hi haurà un reforç extraordinari en vers l'atenció primària i en tot l'àmbit de la salut”, ha afegit.

“La cultura és un bé essencial i per això, el govern preveu augmentar en 85,2 milions d’euros la inversió en Cultura”, i seguir caminant per poder arribar al 2% del pressupost. A més a més, "un dels aspectes més rellevants d'aquest pressupost és l'aposta i la inversió en l'àmbit de l'habitatge per poder garantir l'accés a l'habitatge digne per a tothom en el nostre país", ha remarcat la portaveu.

 Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig
Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig

Per altra banda, també inclouran el nou pla pilot de la Renda Bàsica Universal, que “és un compromís d'aquest Govern. I la creació d'un programa per posar en marxa l'energètica pública al nostre país", tal i com ha detallat.

Amb tot, la portaveu ha conclòs assegurant que aquests pressupostos en clau d'esquerres, progressistes i republicans són “necessaris per sortir de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 i són útils per la ciutadania”.

La lluita contra el canvi climàtic, un compromís d’Esquerra Republicana

Per últim, La secretària general adjunta i portaveu ha reiterat el compromís del partit amb el medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic. "Estem molt satisfets que Catalunya renovés el seu compromís al tornar a signar l'acord per assolir la neutralitat d'emissions i la descarbonització l'any 2050 en el marc de la Cimera de la COP26 que se celebra a Glasgow", ha assenyalat.

De fet, Vilalta ha destacat que el president Pere Aragonès es reunís amb la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon: “una trobada important en la línia de sincronitzar els reptes compartits que tenim amb Escòcia: referèndum i independència”, ha conclòs.

Etiquetes