Un centenar de joves que han emigrat sols participen al programa de mentoria impulsat per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies

El programa emparella mentors amb joves que han emigrat sols amb l’objectiu d’acomanyar-los, facilitar el vincle amb la societat d’acollida i que puguin desenvolupar el seu projecte de vida

25 joves que han emigrat sols han conegut avui les persones voluntàries que els faran de mentores en el programa impulsat per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. Amb ells, ja són prop d’un centenar els que han participat al programa i més de 300 persones que s’han registrat com a voluntàries. Durant l’acte, el conseller del departament, Chakir el Homrani, ha valorat positivament el mig any de vida del programa i n’ha destacat l’èxit, tot posant en valor el pas endavant i la implicació del gran nombre de voluntaris: “Catalunya demostra una vegada més que se sap una societat diversa, que valora i té cura d’aquesta diversitat perquè sigui una font d’enriquiment i no alimenti els prejudicis, els estereotips ni el conflicte”.

El programa de mentoria té per objectiu acompanyar joves que arriben a Catalunya sense un referent familiar per tal de facilitar-los el vincle amb la societat d’acollida i que puguin construir el seu projecte de vida mitjançant un intercanvi de coneixements i cultural molt ric entre les dues parts. “L’experiència té un benefici no només pels nois i noies, també pels mateixos mentors i pel conjunt de la societat”, ha assegurat El Homrani. I és que a través del programa es forma un tàndem que teixeix una relació d’igual a igual i comparteix experiències mentre duu a terme activitats tan diverses com passejar pel poble o ciutat, fer esport o repàs escolar. D’aquesta manera, els joves nouvinguts milloren també les seves competències lingüístiques i laborals.

Catalunya demostra una vegada més que se sap una societat diversa
Chakir el Homrani Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

En definitiva, tal com ha explicat el conseller, amb la mentoria es vol proporcionar estabilitat emocional i donar oportunitats als joves i, alhora, enriquir la persona voluntària. “Gràcies al programa tenim l’oportunitat de conèixer-nos entre catalans: els que hem nascut o fa temps que residim aquí i els que arriben amb la intenció d’iniciar-hi una nova vida. És així com construirem una veritable societat acollidora”, ha conclòs El Homrani.