Jordi Albert en una intervenció al Parlament de Catalunya / Marc Puig
Jordi Albert en una intervenció al Parlament de Catalunya / Marc Puig

Els republicans presenten una proposta de resolució al Parlament per donar suport a la Proposició de Llei per a constituir un fons de compensació que el Parlament Basc ha presentat al Congrés

Esquerra Republicana demana al Parlament de Catalunya que insti el Congrés dels Diputats a culminar la tramitació de la Proposició de Llei per constituir un fons de compensació per a les víctimes de l'amiant, i ho faci respectant l'esperit de la proposta que el Parlament Basc va enviar al Congrés dels Diputats.

Amb la voluntat de fer visible aquesta causa i de cooperar amb el Parlament Basc per desencallar-ho, el grup parlamentari d'Esquerra presenta una proposta de resolució que es debatrà a la Comissió d'Empresa i Treball del Parlament, i buscar així el suport del Parlament a aquesta Proposició de Llei.

Les persones afectades per l'amiant es troben amb moltes dificultats a l'hora d'assolir una justa reparació del dany que han sofert, havent de recórrer a llargs processos judicials. És per això que l'any 2017, el Parlament Basc va registrar al Congrés dels Diputats una Proposició de Llei per a constituir un fons de compensació per a les víctimes d'amiant, però tot i que va ser aprovada la seva tramitació. I des de llavors, tot i haver fet diversos intents, els treballs legislatius no han tirat endavant.

La iniciativa basca ha rebut el suport d'altres cambres, a Galícia i a Navarra, i han reclamat que no es desvirtuï la Proposició de Llei que van registrar al Congrés dels Diputats. Es vol aconseguir el màxim de consens possible per poder reparar i compensar els danys a les víctimes i a les seves famílies, tan aviat com sigui possible.