Josep Maria Jové en seu parlamentària / Marc Puig
Josep Maria Jové en seu parlamentària / Marc Puig

El president del grup parlamentari ha reivindicat la immersió lingüística com un “èxit col·letiu i irrefutable”

Volem viure plenament en català, i no volem traves, ni pors, ni demanar permís”. Així de contundent s’ha mostrat el president del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, en la seva intervenció a la cambra.

Jové ha plantejat la protecció del català com “un dels reptes més importants i urgents” del país. La llengua, ha explicat el republicà, s’enfronta als perills d’un “món globalitzador” i, sobretot, a l’estat espanyol, “un imperi obsessionat a esclafar la diversitat”.

Una prova de tot, ha apuntat Jové, és la voluntat de l’Estat de “tombar la immersió lingüística”. “La immersió és un èxit de país, col·lectiu i irrefutable”, ha assegurat el president del grup, “fins i tot els que la rebutgen en són una prova vivent”. Per això, “persisteixen els atacs polítics i judicials” de l’Estat contra el model d’escola catalana.

Jové ha advertit que preservar la llengua i l’escola catalana “és una tasca comuna per tots i ens pertoca a tots”. En aquest sentit, el republicà ha cridat la ciutadania a participar de la concentració convocada per Som Escola aquest dissabte en defensa de la immersió lingüística. “La immersió és un consens de país”, ha dit Jové, “com a mínim, ho ha de ser”, ha afegit en referència als socialistes, que ja han anunciat que no assistiran a la protesta.

“Cal protegir l’escola catalana”, ha clos el republicà, “perquè, per sobre de tot, és el lloc on es construeix el futur que volem”.


Protegir i promoure la llengua és una prioritat del Govern

Al seu torn, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha garantit que la protecció de la llengua catalana és una prioritat del Govern Republicà. “Aquest Govern farà de la defensa i promoció de la llengua un dels seus eixos principals, també a l’escola” ha dit el president.

En aquest sentit, Aragonès s’ha referit a la feina que l’executiu està impulsant, com la convocatòria de la cimera sobre el català a l’escola, el proper dijous 16 de desembre, així com al Pacte Nacional per la Llengua.