La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

La portaveu també valora els resultats a Andalusia: “Quan el PSOE no ofereix una alternativa, deixa una catifa vermella a la dreta”

“Hi ha qui intenta jugar a la politiqueria en situacions de màxima complexitat”, ha denunciat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa. “És una irresponsabilitat aprofitar els incendis per atacar els adversaris polítics i desviar l’atenció”, ha afegit, referint-se al PSC.

Els socialistes han criticat que el president del Govern, Pere Aragonès, i els consellers i conselleres d’Esquerra anessin a Ginebra a fer una reunió de treball amb la secretària general del partit, Marta Rovira, durant aquests incendis. “Cal recordar que si anem a Ginebra és perquè allà hi ha exiliada la nostra secretària general, que no pot fer política des de Catalunya perquè estaria a la presó; i seguirem anant a Ginebra quan faci falta”, ha asseverat Vilalta.

Però, a més, la portaveu ha lloat la gestió dels incendis: “Volem fer un reconeixement a bombers, agents rurals, pagesia i voluntaris, que ho estan donant tot per apagar els focs en aquests dies difícils, i també a l’operatiu i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i als alcaldes i alcaldesses, que fan una feina impecable de direcció i coordinació”.

Vilalta ha insistit que els socialistes, amb les seves crítiques, “volen defugir el debat polític de fons”, i els ha dirigit una sèrie de preguntes: “Què diu, el PSC, sobre la falta d’inversió? I sobre la manca de democràcia i la repressió i persecució? Què ofereix a Catalunya més enllà de declaracions de baixa volada?”.

“Malauradament, veiem el PSC més interessat a carregar contra Esquerra Republicana i els seus dirigents del Govern que no pas dedicat a ser propositiu i treballar des de la política per trobar solucions”, ha lamentat, “i el veiem més interessat a complaure les elits econòmiques que a garantir drets”, ha afegit.

La portaveu també s’ha referit als resultats electorals d’Andalusia, on el PP ha guanyat per majoria absoluta: “Quan el PSOE no ofereix una alternativa, deixa una catifa vermella a la dreta”, ha constatat. “El PSOE i el PSC haurien de tornar a l’esquerra i a la defensa de la democràcia, ser valents i apostar per un model de país diferent, si és que realment són diferents del PP”, ha aconsellat. La republicana ha alertat que la victòria de la dreta a Andalusia “és un avís per a navegants per al que pugui venir en el futur”.


Sobre la candidatura dels JJOO d’Hivern 2030

Per altra banda, Vilalta ha valorat el fet que, pel que han informat alguns mitjans, el Comitè Olímpic Espanyol pugui descartar la candidatura per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030: “Des d’Esquerra Republicana hem treballat intensament perquè aquest projecte pogués fer-se realitat, sota els valors republicans de la transparència, la responsabilitat i la sostenibilitat”; “si el ministre Miquel Iceta prefereix deixar perdre una oportunitat a Catalunya per fer el joc a Lamban, ho haurà d’explicar molt bé”, ha advertit, tot lamentant que alguns treballin per “esborrar oportunitats”.