Puigcercós: ‘Si Esquerra és forta, Catalunya decideix’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha assegurat, durant l’acte de suport a la iniciativa popular per convocar un referèndum per la independència, que ‘avui fem un pas important’ per posar Catalunya al mateix nivell que el Quebec, Escòcia i els estats independents. ‘Això ha estat possible gràcies a la feina dels homes i dones d’Esquerra, impulsant les consultes populars als municipis; aprovant una Llei de consultes al Parlament, impulsada pel conseller Ausàs, amb el vot de PSC i la iniciativa popular amb el suport de CiU. Esquerra sempre hi és, hem aprovat la Llei amb Esquerra al Govern, al Parlament i a la mesa. Esquerra mai s’arronsa, si Esquerra no és forta la propera legislatura els altres partits s’arronsaran o voldran fer passos enrere, som nosaltres els que impulsem el país, si Esquerra és forta, Catalunya decideix’, ha subratllat Puigcercós.

En aquest sentit, el president d’Esquerra ha afirmat que ‘estem disposats a treballar, al costat de la Coordinadora, de la societat i les entitats, fermament i amb orgull per aconseguir les signatures necessàries per tirar endavant el referèndum’. ‘Esquerra ha estat una fàbrica d’independentistes en els darrers 25 anys, hem treballat per bastir una proposta política que va més enllà d’una simple exclamació d’independència, que comporta un model de societat i de país i la construcció d’una república catalana’, ha assegurat el dirigent independentista. ‘El camí que hem marcat, aquell que ha estat tan criticat, avui està ple de resultats, hem aconseguit portar a la pràctica tot allò que ens hem proposat: condicionar el país, crear un discurs nacional, superar l’autonomisme, crear les condicions per tenir un estat propi, blindar el model d’immersió lingüística, que el català estigui en igualtat de condicions al cinema, hem aconseguit una política social capaç d’incloure i integrar la diferència, que l’economia catalana s’internacionalitizi i hem fet de la recerca i la innovació el nostre vector’, ha apuntat.

En aquest context, el dirigent independentista ha destacat que ‘som una Esquerra forta perquè som lliures, lliures d’hipoteques, no devem favors als grans grups, perquè els favors es tornen políticament incomplint allò que has dit, pactant a Madrid a la nit, d’esquenes al poble català i al Parlament, amb el govern espanyol l’Estatut; som una esquerra forta perquè som lliures de Madrid, les nostres decisions només es prenen a Catalunya, i perquè no som dogmàtics i assumim la complexitat d’una societat cada cop més diferent’.

Puigcercós també s’ha referit a la crisi econòmica i ha assegurat que ‘els que vulguin contraposar la crisi a la independència ens estan enganyant’ ja que ‘treballar per la independència del país és la millor manera de sortir de la crisi, perquè Espanya ens porta crisi, ens posa totes les dificultats per poder canviar el rumb de la nostra economia i generar benestar’. ‘Lluitar contra la crisi i millorar les condicions de la classe treballadora i mitjana d’aquest país passa sobretot per ser un estat independent’, ha apuntat.

L’acte, al que han assistit unes 300 persones, també ha comptat amb les intervencions del president del Parlament, Ernest Benach, que ha destacat que ‘la presència institucional d’Esquerra ha provocat canvis socials molt importants’ i ha animat tothom a ‘recollir signatures, que siguem decisius al Parlament i fem més pinya que mai’. La portaveu parlamentària, Anna Simó, que ha apuntat que ‘Esquerra només es mou per fer avançar el país amb pas ferm i segur i només ens comprometrem amb aquells que també ho vulguin’. El diputat i impulsor de la iniciativa popular, Uriel Bertran, que ha assegurat que ‘sense Esquerra no hauríem aconseguit aquesta fita històrica’. La diputada i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, que ha avançat que els ajuntaments d’Esquerra aprovaran mocions de suport a la iniciativa i que els alcaldes es faran fedataris per recollir signatures per ‘un referèndum legal, legítim i necessari’. I el regidor d’Esquerra a Arenys de Munt, Joan Rabasseda, que ha recordat que ‘al principi de tot aquest procés, a Arenys de Munt, ja hi havia la gent d’Esquerra’.