La nova diputada, Raquel Sans, en un acte de campanya a Tarragona / Marc Puig
La nova diputada, Raquel Sans, en un acte de campanya a Tarragona / Marc Puig

Esquerra Republicana mostra una vegada més el seu compromís amb la igualtat nomenant quatre nous delegats de forma paritària i amb el grup al Parlament amb més dones de la història del partit

El nomenament dels delegats territorials del Govern de la Generalitat suposarà moviments al Grup Republicà. Així, el cap de llista per Tarragona, Òscar Peris, tornarà a ser delegat del Govern al Camp de Tarragona, càrrec que ostentava fins que va ser cessat per l’aplicació de l’article 155. En el seu lloc, com a diputada al Parlament, el rellevarà la també vallenca Raquel Sans.

Sans (Valls, 1980) és periodista i una gran amant dels castells. És filla d’un català i una extremenya, que va arribar a Montblanc ara fa 60 anys. Ha viscut la major part de la seva vida a la ciutat de Valls, on se li va despertar l’interès pels castells, però des de fa 12 viu a la ciutat de Tarragona.

La nova diputada republicana és llicenciada en Periodisme i postgrau en Periodisme Sociolaboral per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, tant en l’àmbit local com nacional; també ha desenvolupat tasques de gestió cultural a l’Ajuntament de Tarragona. Ha estat cap de Gabinet de la delegació del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona durant dos anys i fins l’aplicació del 155. Actualment és professora associada de Comunicació a la Universitat Rovira i Virgili.

No m’havia plantejat mai ser a la primera línia política, però els darrers esdeveniments que ha viscut el país m’han empès a fer un pas endavant
Raquel Sans Diputada al Parlament de Catalunya
 Raquel Sans minuts abans de sortir a l'escenari en un acte de campanya a Tarragona / Marc Puig
Raquel Sans minuts abans de sortir a l'escenari en un acte de campanya a Tarragona / Marc Puig

Castells, periodisme i feminisme, les tres grans passions de la Raquel. És castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls i ha dirigit el documental ‘El somni de Pau Casals. 25 edicions del Concurs de Castells’. En aquest sentit, també ha estat autora de diversos llibres de temàtica castellera, de fet aquest setembre en publicarà un per a nens. També ha elaborat un estudi de gènere sobre el paper de les dones al món dels castells.

Es confessa amant de la cultura popular, "sempre que en tinc ocasió visito alguna festa major", explica Sans. Durant el seu temps lliure, actualment poc perquè a més de professora també està estudiant un màster, la vallenca aprofita per viatjar i gaudir d'estones amb la família i amics.

De cara a la seva nova responsabilitat com a diputada al Parlament comenta que “no m’havia plantejat mai ser a la primera línia política, però els darrers esdeveniments que ha viscut el país m’han empès a fer un pas endavant”. És per això que "afronto aquest repte amb moltíssima responsabilitat i il·lusió i amb una clara vocació de servei públic”, explica.

Amb aquest canvi, el grup parlamentari republicà és el que té més dones en la història d’Esquerra al Parlament, amb un total de 15.


Compromís amb la paritat

Esquerra Republicana torna a fer palès el seu compromís amb la paritat. A banda del Grup Republicà, els nous delegats del Govern nomenats pels republicans són paritaris: Juli Fernàndez i Òscar Peris, n’exerciran a Barcelona i Tarragona, respectivament; Rosa Amorós i Alba Camps, a l’Alt Pirineu i la Catalunya central.