Junqueras i Romeva, des de Sant Vicenç dels Horts: 'Guanyem aquí, voteu Esquerra a les europees i perquè Maragall guanyi a Barcelona!'

Maragall, alcaldable per Barcelona vol veure Junqueras, un pres polític, prenent possessió primer al Congrés i després al Parlament Europeu

El president d'Esquerra i diputat al Congrés, Oriol Junqueras, ha parlat aquest dissabte per primer cop en un any i mig amb els seus veïns de Sant Vicenç dels Horts. Ho ha fet en una connexió des de Soto del Real, on està empresonat injustament, al costat del senador i diputat Raül Romeva.

"És un moment de molta alegria parlar amb vosaltres; la nostra il·lusió és el dia que tornarem a trobar-nos i puguem passejar per Sant Vicenç amb la Maite Aymerich com a alcaldessa, i amb Ernest Maragall d’alcalde de Barcelona. La meva confiança absoluta cap a vosaltres!", ha afirmat Junqueras, que tanca la llista republicana al seu municipi.

El president d'Esquerra ha animat els seus veïns a persisitir en el projecte muncipal que han construït els darrers anys: "Heu estat, sou i sereu la punta de llança dels valors republicans que volem representar, deixeu-vos-hi la pell", ha afirmat amb la mirada posada el 26M.

De fet, els ha demanat revalidar l'alcaldia i ha fet una crida a la ciutadania a votar Esquerra també a les europees i a la capital per deixar en mans d'Ernest Maragall el timó de Barcelona. I amb tot plegat, mantenir "el camí republicà que ens ha portat més lluny que mai", ha afegit Romeva.

"Continuem amb la mateixa fermesa i determinació de sempre. I ara hem de fer que aquesta fermesa i determinació es consolidi als municipis i a Europa", insistit el senador més votat a Catalunya el 28A.

  Junqueras i Romeva, des de Sant Vicenç dels Horts: 'Guanyem aquí, voteu Esquerra a les europees i perquè Maragall guanyi a Barcelona!'

En conversar-hi, Maragall s'ha compromès a treballar per guanyar el 26M d'aquí una setmana. "Hem de guanyar per alliberar; estic tip de veure’ls a Soto del Real; és la il·lustració de la vergonya i de la repressió a què ens volen sotmetre!", ha exclamat el republicà.

És per plantar-hi cara que Maragall vol veure com Oriol Junqueras pren possessió al Congrés la setmana vinent i com ho farà més endavant també al Parlament Europeu després de les eleccions del 26M.

En una línia semblant, el conseller Chakir el Homrani ha reclamat "deixar-s'hi la pell per fer un país millor, un país lliure i més just per a tothom". "Persistim i fem bé la feina a cada municipi; hem de garantir els drets socials per tenir garantits els drets civils i polítics", ha dit.

Al seu torn, la candidata a l'alcaldia de Sant Vicenç, Maite Aymerich, ha demanat als seus veïns acumular el vot a la seva candidtura per "no fer experiments". "Tots els vots són importants" a favor d'un projecte municipal ampli, transversal i amb i per a tothom. Entre ells, l'Agustín Cera, el número 12 de la llista: "La meva vida clandestina va ser a Cornellà, amb el PSUC, sóc federalista però estic compromès amb la llibertat dels presos; és inaudit que siguin a la presó per defensar les seves idees!", ha exclamat.