La portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta
La portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta

La portaveu d'Esquerra celebra la decisió de la justícia alemanya de considerar "inadmissible" el delicte de rebel·lió perquè no hi ha "violència"

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha celebrat la decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat el president Carles Puigdemont després de descartar el delicte de rebel·lió. L'Audiència de Schleswig-Holstein creu que és "inadmissible" el delicte perquè no hi ha "violència" i ha deixat Puigdemont en llibertat sota fiança mentre estudia l'extradició a l'Estat espanyol per un delicte de malversació de fons.

Marta Vilalta creu que la decisió de la justícia alemanya deixa "en evidència l'arbitrarietat de la justícia espanyola i demostra clarament que no hi ha hagut violència". La portaveu republicana també ha exigit l'alliberament "immediat" dels presos polítics a Estremera, Soto del Real i Alcalá Meco.En un altre tuit, el portaveu del Grup Republicà al Parlament, Sergi Sabrià, ha dit que la decisió és "un nou revés per la injustícia espanyola". "Mai hi ha hagut violència i avui ho diu també la justícia alemanya. El delicte de rebel·lió és inexistent. Celebrem molt que Puigdemont quedi en llibertat".

En el mateix sentit s'ha manifestat el president del Parlament, Roger Torrent, en un altre tuit.


Oriol Junqueras també ha tuitejat la notícia. En aquest cas, amb una emoticona: