6 recomanacions de llibres per llegir o regalar aquestes vacances de Nadal

S'acosten unes dates on s'ha de pensar què regalar i fer-ho amb un llibre sempre sol ser una bona opció. Alhora, també tenim més temps per estar a casa havent d'omplir estones lliures i aprofitar-les per llegir també és un bon recurs. D'aquesta manera, tant si et ve de gust llegir un llibre com regalar-lo i t'està costant escollir-lo, 6 personalitats d'Esquerra Republicana et recomanen diferents lectures per aquest Nadal.

  1. El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, recomana El geni d'Oc 'Reflexions sobre la civilització occitana medieval', de Simone Weil. La filòsofa francesa Simone Weil explica en aquest llibre com d’incomparable va ser la civilització occitana medieval. “Reflexiona al voltant dels seus orígens, però també sobre quins van ser les principals causes que la van abocar a la desaparició, basades, principalment, en la cobdícia i l'ànsia de poder dels senyors de la guerra del nord de França i del papat”, explica Junqueras.
  2. La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, suggereix CUINA! O barbàrie, de Maria Nicolau. "És el primer llibre de cuina que llegeixo on s'explica el perquè de les coses, i és llavors quan arribem a més gent, ens fem entendre i som més honestos", assegura Rovira. No es tracta d'un llibre de receptes convencional, sinó que l'autora pretén defugir de la cuina de les instruccions i els llistats d'ingredients per oferir-nos un mètode lligat a la improvisació i la llibertat als fogons.
  3. El president de la Generalitat i coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ressalta El país de l'altre Riba, de Maite Salord. Es tracta d’una història que entrellaça la presència de la comunitat menorquina a Alger amb les conseqüències de l'holocaust de la Segona Guerra Mundial, relacionades també amb les generacions d'avui en dia. “Un llibre molt àgil, d'una gran qualitat literària i que ens ajuda a descobrir una mica més una part de la història dels Països Catalans”, afirma Aragonès.
  4. El portaveu del Grup Republicà al Congrés dels Diputats i alcaldable a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, aconsella El plagio, de Daniel Jiménez. Rufián afirma que és "un dels llibres més durs i bonics que ha llegit mai”. Una història real, familiar, plena de tendresa, perseverança i humilitat. “Tant propera com increïble, una bona idea per si ets un amant de la lectura i no saps què regalar aquestes vacances de Nadal”, afegeix.
  5. El vicesecretari general de Prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports d'Esquerra Republicana, Raül Romeva, proposa Contra el Odio, de Caroline Emcke. Especialista en moviments d'extrema dreta, Emcke ens parla de l'odi, de la seva banalització i de la importància de frenar-lo des de l'esquerra i els moviments socials, però també des del periodisme i des de cadascun dels nostres entorns. "No és només un odi que afecti les classes populars, sinó que afecta a tota la societat. L'estigma, la categorització, la reducció, el simplisme, tot això és el que alimenta l'odi i de tot això ens adverteix Caroline Emcke", expressa Romeva.
  6. La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, destaca Lola Vendetta y los hombres, de Raquel Riba. Es tracta d’una novel·la gràfica d’una dibuixant i il·lustradora igualadina que dona vida a "Lola Vendetta", un personatge de ficció que amb humor, sarcasme i enginy lluita per un món feminista reivindicant els drets de totes les persones. “En aquest llibre es reflexiona i parla sobre les noves masculinitats, la necessitat de deconstruir-les, i, alhora, entoma temes tabús com la vulnerabilitat, el sexe o les emocions en la vida adulta dels homes i les dones. Un clam per la igualtat i, sobretot, per aconseguir plegats una nova manera feminista de relacionar-nos”, declara Vergés.