Josep Maria Jové, Sergi Sabrià i Pere Aragonès, al Parlament/Marc Puig
Josep Maria Jové, Sergi Sabrià i Pere Aragonès, al Parlament/Marc Puig

Esquerra insisteix en una estratègia compartida de l'independentisme per "arribar en disposició de guanyar al proper embat" amb l'Estat

El president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament, Sergi Sabrià, ha apel·lat aquest dimecres a l'esperit dels espais de reconstrucció postCovid per bastir també una estratègia compartida. "Per marcar el camí i les fites dels pròxims anys", ha assegurat.

Especialment perquè "no hi haurà reconstrucció ni reactivació completa sense disposar de les eines d'un Estat; i només ho podem fer de manera constructiva, sense retrets i mirant el passat per construir conjuntament el futur".

Sabrià ha assegurat en aquest sentit que Esquerra Republicana i l'independentisme han extret lliçons de l'octubre del 2017 i que cal fixar ara com "construir un proper embat i arribar-hi en disposició de guanyar".

Esquerra vol doncs que la reconstrucció sigui els fonaments de la República Catalana, que aquest treball conjunt sigui també compartit en el camí cap a la independència. "La reactivació ens ha de permetre també avançar cap a la República catalana", ha afegit.

Tot plegat ho ha dit l'endemà que el Govern presentés el pla per a la reconstrucció, una inversió ambiciosa de 30.000 milions d'euros que busquen "transformar el país i posar els fonaments per aconseguir una societat millor, més justa, més neta, més lliure i més pròspera per a tothom", mentre en paral·lel es lluita contra els rebrots de Covid19.

Etiquetes