Vilalta: “Per reprendre la política, cal superar la judicialització”

La secretària general adjunta dels republicans ha advertit el govern espanyol que “el camí de la negociació i els consensos és irreversible”

Acabar amb la criminalització i la repressió de l’Estat espanyol és imprescindible per continuar negociant el conflicte polític”. Així ho ha manifestat contundent la secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, la setmana que es preveu una nova reunió de la taula de negociació. Una setmana, ha dit Vilalta, “molt important per avançar en el camí de l’amnistia i l’autodeterminació”.

La republicana ha instit en la necessitat de “superar la judicialització” per “reprendre la política”: “Cal aturar la repressió de l’Estat i tornar el conflicte polític a la política”. En aquest sentit, la portaveu ha posat de relleu el “reconeixement explícit de l'existència d’un conflicte polític a ulls de tot el món”, així com “l’acord de metodologia” fruit de la darrera reunió entre la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre Bolaños, així com de la trobada entre de presidents.

Amb tot, la republicana ha advertit el govern espanyol que “el camí per la negociació i els consensos és irreversible”. “Així ho vam ratificar aquesta setmana al Parlament de Catalunya”, ha afegit Vilalta, tot fent referència a la moció aprovada per la cambra, a proposta d’Esquerra, a favor de la negociació per resoldre el conflicte polític i d'una estratègia antirepressiva unitària.

Un missatge que també ha dirigit a Junts: “ens agradaria que en aquest camí s’hi sumessin més companys de viatge, enlloc de posar-hi pedres”. La portaveu ha assegurat que els republicans “estan convençuts” que la negociació pot “donar fruits” per aconseguir allò que defensa la majoria social del país. “Qui s’exclou d’aquesta aposta fa un flac favor als interessos del l’independentisme i dels grans consensos”, ha clos Vilalta.

Etiquetes