Nestor Rego, Oskar Matute, Diana Riba, Mercè Chumillas i Oriol Junqueras, a l'acte d'avui a Madrid / Marc Puig
Nestor Rego, Oskar Matute, Diana Riba, Mercè Chumillas i Oriol Junqueras, a l'acte d'avui a Madrid / Marc Puig

ERC, EH Bildu, BNG i Ara Més, fan una crida a l’antifeixisme a Madrid, sense dicotomies en l’avenç dels drets nacionals i socials

La cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament Europeu, Diana Riba, i el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, han reivindicat avui, a Madrid, Ara Repúbliques com la millor eina a Europa per avançar cap al referèndum d’autodeterminació i garantir els drets socials a Europa. “Sortim a guanyar drets, llibertats i sobirania” ha remarcat Riba. “Amb aquesta aliança, farem possible una llei de claredat europea, que reconegui el dret a l’autodeterminació dels pobles com a dret europeu”, ha explicat la candidata republicana. “Volem guanyar més drets per a les persones i per als pobles. I s’ha d’avançar per la llibertat sense deixar ningú enrere”, ha explicat.

En aquest sentit, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha insistit que cada vot compta per defensar la llibertat. “Ho fem per la nostra gent, ho fem per a tots els pobles. Defensar la democràcia és defensar-la arreu. Som independentistes, republicans, europeistes i internacionalistes”, ha remarcat. “ I volem defensar també els drets dels nostres treballadors i treballadores, que els veuen amenaçats a tots els països. Volem polítiques efectives que defensin les classes populars i les classes mitjanes. Una Europa que posi recursos per la dignitat de la gent”, ha clòs.

D'altra banda, l'acte també ha comptat amb representants de les altres formacions polítiques que integren la candidatura a les eleccions europees com Néstor Rego del BNG, Oskar Matute d'EH Bildu i Mercè Chumillas d'Ara Més.