Diana Riba, des de Soto del Real: “Portarem el primer pres polític català al Parlament Europeu, Oriol Junqueras”

El candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha remarcat que a partir del 26M Barcelona serà “un bastió per la llibertat i la democràcia”, després de 4 anys en què s’ha governat amb “ambigüitat i manca de compromís”

La candidata a les eleccions europees Diana Riba i l’alcaldable per Barcelona, Ernest Maragall, han visitat avui a la presó de Soto del Real el cap de llista d’Esquerra Republicana a Europa, Oriol Junqueras, i també el senador i candidat a Sant Cugat, Raül Romeva. Una vegada més, doncs, Esquerra Republicana es veu forçada a traslladar-se a Soto del Real a fer campanya. Al sortir, Riba ha avisat que el 26 de maig es tornarà a produir un fet històric, alhora que anòmal: “Si tot segueix així, portarem el primer pres polític català al Parlament Europeu”.

Riba, que ha recalcat que Junqueras no és només el número 1 de la candidatura, sinó que és el candidat a presidir la Comissió Europea, ha tornat a demanar la seva llibertat per tal que pugui fer campanya amb normalitat.

"Guanyeu. Feu tot el que està al vostre abast per guanyar. Tireu endavant la ciutat de Barcelona"
Oriol Junqueras Candidat a les eleccions al Parlament Europeu

Les primeres paraules que ha transmès Maragall al sortir de Soto del Real han estat un missatge directe dels dos presos polítics: “guanyeu. Feu tot el que està al vostre abast per guanyar. Podeu guanyar i heu de guanyar. Tireu endavant la ciutat de Barcelona”. L’alcaldable s’hi ha sumat amb ganes, tot afirmant que a partir del 26 de maig, Barcelona serà “un bastió per la llibertat i la democràcia, en contrast amb l’ambigüitat i la manca de compromís amb els que s’ha governat aquests últims 4 anys”.

Maragall ha fet també una crida a Barcelona a prendre el lideratge internacional i europeu en aquest combat per la llibertat i la democràcia. I no ha volgut acabar sense explicar que li ha estat impossible veure Quim Forn, però que tornarà a demanar-ho per poder “contrastar idees amb ell com a pres polític i candidat a l’alcaldia de Barcelona”.