Diana Riba i Tomàs Molina fan ràfting al riu Noguera Pallaresa. MARC PUIG
Diana Riba i Tomàs Molina fan ràfting al riu Noguera Pallaresa. MARC PUIG

Els caps de llista d’Esquerra Republicana a les eleccions europees alerten des del riu Noguera Pallaresa que l’aigua és un bé escàs

Els caps de llista d’Esquerra Republicana a les eleccions europees, Diana Riba i Tomàs Molina, s’han desplaçat aquest divendres fins a Llavorsí, a la comarca del Pallars Sobirà, on han practicat ràfting al riu Noguera Pallaresa per alertar que l’aigua “és un bé escàs” i que l’emergència climàtica reclama “protegir-lo”.

“L’emergència climàtica és una realitat, i serà un dels camps de batalla que tindrem la propera legislatura europea”, ha afirmat Riba. “Davant de l’ascens de l’extrema dreta, que són negacionistes climàtics, i també la postura tèbia que tenen alguns partits com PP, PSOE i també Junts, és important la força de l’esquerra progressista que és Esquerra Republicana de Catalunya, dins del grup Verds/ALE”, ha reclamat.

Riba ha situat com els principals reptes de la propera legislatura “que l’aigua sigui potable i arribi a tots els ciutadans en la quantitat necessària”, combatre la la contaminació de rius, llacs i oceans i, que aquests “no siguin privatitzats”. “Els recursos han d’estar gestionats per entitats públiques”, ha sentenciat. La cap de llista d’Ara Repúbliques ha defensat que el Pacte Verd Europeu que està sobre la taula a l’Eurocambra es converteixi en un Pacte Verd i Social, perquè “cap persona ni cap empresa pot quedar enrere en aquesta transformació”.

  Diana Riba: “Protegim els nostres rius, llacs i oceans enfront dels negacionistes climàtics'

Cal reduir dràsticament els pesticides sintètics, i elements químics i plàstics que acaben acumulant-se a l’aigua”, ha proposat Molina. El número dos d’Esquerra Republicana ha reclamat a la Comissió Europea que impulsi polítiques de gestió de l’aigua que tinguin en compte “l’especificitat” de cadascuna de les regions europees, i que activi “plans d’emergència” i finançament per a les zones que pateixen sequera o escassetat d’aigua.

Molina ha explicat que en aquesta campanya electoral els republicans volen posar el focus en la necessitat de combatre l’emergència climàtica i de preservar el planeta: “Ho farem, amb l’apel·lació als quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, l’aire i el foc. ‘L’arrel de totes les coses’, com deia el filòsof Empèdocles”. A Llavorsí, han començat amb l’aigua.