Ridao exigeix al govern espanyol que impulsi 'un horitzó de tancament de les centrals nuclears'

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha demanat al Govern espanyol que 'segueixi el model d'Alemanya i estableixi un horitzó de tancament de les centrals nuclears. Quan a països com Alemanya s'ha reaccionat amb celeritat, a Espanya se segueix sense definir què volen ser quan siguin grans. I és que després de l’accident del Japó el Govern espanyol no ha fixat encara un calendari raonable per determinar el tancament de les centrals nuclears, ni planteja ni planifica cap alternativa seriosa', ha recordat.

Ridao, que ha participat a la manifestació celebrada a Barcelona pel tancament de les centrals nuclears, en què també hi ha participat el diputat Marc Sanglas, i el president de la sectorial de Medi Ambient d'Esquerra, Quim Sangrà, ha assenyalat que 'l'energia nuclear fa anys que no és un energia de futur' i ha apostat per 'un sistema elèctric de futur, lliure d'emissions i de residus nuclears, basat en la potenciació màxima de les energies renovables, l’eficiència i l’estalvi, i per la modernització de les xarxes de distribució i emmagatzematge energètic'.

El portaveu d'Esquera al Congrés ha recordat que 'es tornava a parlar del rellançament de l'energia nuclear, que tornava a fer-se sentir amb força, però el desastre de Fukushima torna a posar dramàticament de manifest el que ja sabíem però que alguns es negaven tossudament a admetre. La perillositat de les centrals'. Ridao ha afegit que 'l'energia nuclear ni és una energia barata, ni és neta, ni molt menys és segura. Urgeix un calendari raonable per al tancament de les centrals nuclears, més seguretat i una política energètica estructural; no mesures pal·liatives de nul recorregut' com les impulsades fins ara.

Finalment, Ridao no ha volgut oblidar 'que segueix pesant sobre l'Ebre l'amenaça d'un cementiri de residus nuclears. L'Ebre ja ha pagat amb escreix un peatge solidari i seguir concentrant-hi instal·lacions d'aquesta mena és profundament injust'. Una situació que ha portat Ridao a 'demanar un calendari de tancament de les centrals nuclears i que es mantingui l'acord del Parlament que rebutja la ubicació del cementiri nuclear a Ascó'.