El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en un ple al Parlament.
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en un ple al Parlament.

El conseller Torrent materialitza els ajuts d’entre 600 i 700 euros per persona amb l’objectiu de “no deixar ningú enrere en la sortida de la crisi pandèmica”

Que ningú quedi enrere. Aquest és l’objectiu del conseller d’Empresa i Treball, Roger torrent, que en els darrers mesos ha executat un nou paquet d’ajudes de 20 milions d’euros per a les persones en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o en contracte fix discontinu durant l’últim mes de gener.

El paquet, de 19.414.200 d’euros, és el tercer que destina el departament a aquest col·lectiu per tal de “donar resposta a les persones treballadores afectades pels ERTO derivats de la pandèmia”, tal com explica Torrent. En total, el Govern republicà ja hi ha adreçat uns 169 milions d’euros que han beneficiat a un total de 247.856 persones.

Tenim el compromís de no deixar ningú enrere en la sortida de la crisi pandèmica
Roger Torrent Conseller d'Empresa i Treball

Concretament, el nou ajut beneficia a més de 30.000 persones residents a Catalunya, que rebran entre 600 i 700 euros segons la situació en què es trobaven durant el passat gener. Així, el Departament fa un pas més en l’objectiu de “complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos per causes derivades de la pandèmia COVID-19”.

Una vegada més, el Departament d’Empresa i Treball es mostra compromès en la recuperació econòmica i en “no deixar ningú enrere en la sortida de la crisi pandèmica, així com acompanyar les persones afectades amb polítiques actives d’ocupació en el procés de reactivació i consolidació del món laboral a Catalunya”, assegura Torrent.

Els 20 milions d’euros no només van adreçats a les persones en situació d’ERTO durant el mes de gener, sinó que també se’n beneficiaran els treballadors amb un contracte fix discontinu, “un col·lectiu també molt afectat per la crisi, ja que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis”.