Roger Torrent, Josep Bargalló, Jenn Díaz i Camí Mendoza, al final de l'acte a Cambrils
Roger Torrent, Josep Bargalló, Jenn Díaz i Camí Mendoza, al final de l'acte a Cambrils

El president del Parlament ha felicitat des de Cambrils Dolors Bassa en el dia del seu aniversari i li ha assegurat que lluitarà per “desmuntar la farsa de la violència”

El president del Parlament, Roger Torrent, durant l’acte ‘Ciutats republicanes, ciutats de progrés’ d’avui a Cambrils, ha fet un avís al Ministre Borrell: “per molts milions que es gasti i per molts vídeos que faci, mai no podrà amagar els cops de porra ni la vergonya de tenir presos polítics i exiliats a l’Europa del segle XXI”. “Al judici demostrarem la gran mentida que és tota aquesta farsa judicial”, ha afegit Torrent, i ha recordat que "la Dolors, l’Oriol, la Carme, el Raül, el Josep, el Jordi, el Joaquim i els Jordis afronten un judici que ja sabem que no serà just i que encaren amb dignitat i el cap ben alt”. “El que s’està jutjant són els dos milions de catalans i catalanes que vam votar l’1 d’octubre”, ha reblat Torrent.

El president del Parlament també ha explicat que “això no va de banderes, va d’hospitals, d’escoles, de serveis públics… Va de la gent” i ha assegurat que, precisament per aquest motiu, “no hi ha ningú més independentista que nosaltres”, perquè, com ha exposat, “construirem la República catalana per a la ciutadania”, i fer-ho també des dels ajuntaments.

Torrent ha aprofitat també per felicitar a Dolors Bassa, que avui fa anys, i li ha volgut dirigir unes paraules, tot dient-li que no defalliran i que lluitaran per “desmuntar la farsa de la violència”.

No hi ha ningú més independentista que nosaltres, perquè construirem la República catalana per la gent
Roger Torrent President del Parlament de Catalunya
 La diputada Jenn Díaz llegeix una carta de la Carme Forcadell durant l'acte a Cambrils
La diputada Jenn Díaz llegeix una carta de la Carme Forcadell durant l'acte a Cambrils

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat que "ahir per mi van ser uns moments molt durs, de tristor i emoció”, però ha recordat que a Brians va veure les preses i els presos polítics “amb molta força, perquè ara els sentiran i es podran explicar a la gent i al món". Bargalló també ha apuntat que “la Carme Forcadell ens demostra un empoderament enorme des de la presó, des del feminisme. Aquest empoderament també l’hem de tenir nosaltres i demostrar-lo cada dia, també des de l’Ajuntament" i, en aquest sentit, ha afegit que "cal que construïm una vila republicana a Cambrils, perquè des dels municipis farem la República catalana”.

La diputada al Parlament per Esquerra Republicana, Jenn Díaz, ha expressat que és “metropolitana i d’orígens espanyols, aquells a qui tantes vegades altres partits que no ens representen parlen en nom nostre” i ha explicat que, precisament per aquest motiu, va decidir implicar-se i entrar en política municipal. "Les dones hem d’ocupar les institucions, fer política en veu pròpia i liderar com a feministes", ha afegit, i ha reivindicat que “la República la farem des dels barris i també des de la gent metropolitana".

Díaz també ha donat veu a la carta que la presidenta Carme Forcadell ha volgut fer arribar a Cambrils, en què ha explicat que “junts, sense deixar ningú enrere, podrem assolir totes aquelles fites que ens proposem” i ha demanat que s’ha de continuar avançant, “omplint les urnes de vots i els carrers de dignitat tantes vegades com sigui necessari".

Per últim, l’alcaldessa de Cambrils, que tornarà a ser l’alcaldable d’Esquerra Republicana al municipi, Camí Mendoza, ha reivindicat Cambrils com “un municipi d’acollida on treballem per la cohesió social per fer front a les desigualtats” i ha concretat que “apostem per les persones al centre de les polítiques municipals”. Finalment, Mendoza ha posat en valor el paper de les dones, que lideren “el canvi social amb esperit lluitador”.