Torrent sobre el cas d’espionatge: “Anirem fins al final per acabar amb la guerra bruta de l'Estat contra l'independentisme'

El president del Parlament denuncia “la vulneració de drets” que suposa l’espionatge al que ha estat sotmès i avisa el govern espanyol que “és una exigència democràtica” obrir una investigació

Destapar i acabar amb les clavegueres de l’Estat. Aquest és l’objectiu del president del Parlament, Roger Torrent, i d’Esquerra Republicana. Després que avui es fes públic que la segona autoritat del país ha estat víctima de l’espionatge Pegasus, un software d’espionatge que només pot ser adquirit per governs i que permet tenir accés a tot tipus d’informació a través del telèfon mòbil; Torrent s’ha mostrat molt contundent: “És imprescindible que aquest cas serveixi per posar fi a la guerra bruta de l’Estat contra l’independentisme. Anirem fins al final per esclarir tota la veritat, per això, durem a terme totes les accions polítiques i legals que siguin necessàries per arribar al fons de la qüestió”.

En la compareixença davant els mitjans, el president del Parlament ha assegurat que aquest espionatge vulnera els drets a “la intimitat, al secret de les comunicacions o al de poder desenvolupar un projecte polític sense intromissions il·legítimes” i ha denunciat que “evidencia l’existència d’una causa general contra l’independentisme que degrada la democràcia”, per la qual cosa, ha afegit, “ha de preocupar tots els demòcrates, siguin o no independentistes".

Amb tot, Torrent ha avisat els líders del PSOE i Podemos que “és una exigència democràtica que el govern espanyol investigui aquest cas” i els ha preguntat: “què opinen respecte el fet que un president d’un Parlament democràtic hagi estat espiat per motius polítics?”. En aquest sentit, Torrent ha advertit que cal “investigar els fets i depurar responsabilitats” ja que “és impropi d’una democràcia que els aparells de l’Estat espiïn de forma il·legal els adversaris polítics” i ha donat suport a l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, i el membre de l’ANC, Jordi Domingo, també víctimes d’aquest espionatge.

Esquerra Republicana demana la compareixença dels ministres Grande-Marlaska i Robles
Seguint en la línia del discurs de Torrent, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés ha demanat la compareixença del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè doni explicacions per aquests espionatges. A més, el grup també ha sol·licitat la compareixença i les explicacions de la ministra de Defensa, Margarita Robles, de la que en depèn el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).