Torrent: 'La millor resposta a la dignitat de Junqueras i Romeva és fer un doble salt històric: un alcalde independentista a Barcelona i un pres polític a Europa'

Ernest Maragall reivindica la candidatura d’Esquerra Republicana com l’única independentista que pot fer possible un salt a l’alcaldia

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat en un acte de campanya al barri de Gràcia de Barcelona, que “la millor resposta a la dignitat de l'Oriol Junqueras i el Raül Romeva és fer un doble salt històric: un alcalde independentista a Barcelona i un pres polític a Europa”. Torrent ha explicat que aquest diumenge “serem dignes de l’oportunitat històrica i de la dignitat de l’Oriol Junqueras” amb "l’única arma que tenim els demòcrates: les urnes. Desbordem de groc els col·legis i fem que un pres polític entri, amb un somriure d’orella a orella, al Parlament Europeu”, ha afegit.

En referència a Barcelona, Torrent ha afirmat que "per primer cop a la història una candidatura independentista pot guanyar aquestes eleccions. Només hi ha una opció, la de l’Ernest Maragall, perquè l’independentisme guanyi a Barcelona”.

Per la seva banda, el candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall s’ha mostrat contundent davant de més de 300 veïns i veïnes de Gràcia: “Estic segur que guanyarem, anirem a totes el 26 de maig. Barcelona té al davant una oportunitat històrica: pot tenir un alcalde independentista, progressista i republicà. Un alcalde que es comprometi amb el país i que sàpiga què vol dir l’1 d’octubre”.

Barcelona té al davant una oportunitat històrica: pot tenir un alcalde independentista, progressista i republicà
Ernest Maragall Candidat a l'alcaldia de Barcelona
  Torrent: 'La millor resposta a la dignitat de Junqueras i Romeva és fer un doble salt històric: un alcalde independentista a Barcelona i un pres polític a Europa'

Maragall no ha perdut l’ocasió de fer referència a la jornada històrica que hem vist avui al Congrés dels Diputats i al Senat: "Que ho escoltin bé els partits de l’Estat espanyol que avui han hagut d’aguantar-se veient els presos polítics: no hi ha rendició ni marxa enrere. Esquerra Republicana no mercadeja amb els drets”.

L’acte d’aquest vespre també ha comptat amb la intervenció del candidat al Parlament Europeu, Jordi Solé, que ha reivindicat la figura el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras: "Avui la repressió espanyola s’ha estavellat contra un somriure, el de l’Oriol Junqueras, un somriure de dignitat gràcies a la força dels vots de la gent el 28 d’abril”. En aquest sentit, Solé ha fet una crida a tornar a omplir les urnes de vots aquest 26 de maig i fer que “l’Oriol sigui al Parlament Europeu, portarem un pres polític al Parlament Europeu perquè mai més des d’Europa girin la mirada quan es vulneri la democràcia a l’Estat espanyol”, ha declarat.

La número 2 a Barcelona, Elisenda Alamany, ha constatat que en les eleccions d’aquest diumenge “hem d’escollir entre un govern de queixes, que no funciona, i el govern d'Ernest Maragall, solvent; entre un govern equidistant o el govern Maragall que dona la cara per una capital i un país que vol ser República”, ha advertit.

Tant Maragall com Alamany han coincidit en destacar que en un context com l’actual, amb repressió i presos polítics, “hi ha partits que no volen parlar de presos ni de l’1 d’octubre. Volen una Barcelona aïllada del país, de perfil. No parlar d’això és negar una part de ser barceloní i barcelonina”, ha conclòs Alamany.