El President del Parlament, Roger Torrent, en la jornada sobre el pla d’igualtat amb experts internacionals / Parlament
El President del Parlament, Roger Torrent, en la jornada sobre el pla d’igualtat amb experts internacionals / Parlament

El Parlament impulsa un nou espai web que recull totes les iniciatives amb perspectiva de gènere que impulsa la cambra catalana

L’aposta per la igualtat i les polítiques amb perspectiva de gènere a la societat però també al Parlament de Catalunya és una de les prioritats del president de la institució, Roger Torrent. Així, el Parlament té, des d’avui, un nou espai virtual ‘Parlament i gènere’, que recull totes les polítiques de gènere que s’impulsen des de la cambra parlamentària. La informació d’aquest web està organitzada en tres eixos: el Pla d’igualtat, el cicle 'La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país' i el 'Parlament de les dones'.

Roger Torrent explica que “és important que les institucions s’impliquin en aconseguir una societat més justa i igualitària". "La nostra responsabilitat és eliminar obstacles i oferir oportunitats, perquè sense les dones no podem avançar com a país”, afegeix.

És important que les institucions s’impliquin en aconseguir una societat més justa i igualitària
Roger Torrent President del Parlament de Catalunya
  Torrent reafirma el seu compromís amb un Parlament feminista

Aquesta aposta per la igualtat no és cap novetat. Torrent, amb el suport de la Mesa i de tots els grups parlamentaris va aprovar l’elaboració del Pla d’igualtat del Parlament, el juny del 2018, amb l’objectiu de fer de la institució un espai inclusiu. Al llarg d’aquest any la cambra, amb la consultora IQ, ha analitzat la situació de les dones i els homes a la institució com a punt de partida per treballar per una institució amb perspectiva de gènere, com ja fan altres parlaments, com el britànic o l’escocès.

A més a més, el nou web aglutinarà tota la informació del cicle de debats i reflexió 'La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país', que es va iniciar la legislatura anterior amb la presidenta Carme Forcadell al capdavant.

Per últim, el tercer bloc informatiu de l’espai està dedicat al 'Parlament de les dones', un projecte de la cambra i el Consell Nacional de les Dones de Catalunya. Té per objectiu obrir l’hemicicle a les entitats feministes i a dones rellevants de la societat catalana perquè puguin debatre els reptes que té la societat per assolir la plena igualtat. Aquesta iniciativa ja s’ha realitzat en altres parlaments com el de Portugal, Sud-àfrica o Montenegro.