Rovira: 'Amb 72 diputats, tenim a les nostres mans l'oportunitat de les oportunitats i no la podem deixar escapar'

La portaveu de JxSí destaca que 'necessitem un Govern plural i sòlid, que assumeixi un objectiu clar: fer la transició democràtica més gran de la història d' Europa els últims anys. No fem prou amb una majoria, ens necessitem tots'

Durant el segon debat d'investidura del president de la Generalitat, la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha posat en valor que el Parlament de Catalunya compti, per primer cop a la història, amb una majoria absoluta de diputats independentistes. 'Amb 72 diputats, tenim a les nostres mans l'oportunitat de les oportunitats, l'hem de fer possible i no la podem deixar escapar', ha dit. 'Estem en una cruïlla. O República catalana o continuar dins d'un Estat espanyol irreformable. Sens cap mena de dubte, lluitarem per la República catalana perquè aquest és el mandat que hem rebut a les urnes', ha dit recordant que, per poder implementar la Declaració d'inici del procés, cal un nou Govern que la tiri endavant.

Així, Rovira ha posat en valor la proposta d'executiu presentada pel candidat a la presidència, Artur Mas, i que inclouria tres grans àrees: Economia i Ocupació; Afers Exteriors, Institucionals i de la Transparència; i Estat del Benestar. Una proposta que suposa un 'futur model de governança per al país' que és 'menys presidencialista' que de costum. 'Necessitem un Govern plural i sòlid que assumeixi un objectiu clar: fer la transició democràtica més gran de la història d'Europa els últims anys. No fem prou amb una majoria, ens necessitem tots', ha dit.

'Tan de bo algun dia ens puguem reunir, tots, vostès també, al Palau de la Generalitat o a Ateneus populars, perquè tots tenim el mateix objectiu, perquè tots venim del mateix lloc i tots volem que la cohesió social, la diversitat i la pluralitat siguin l'eix de construcció d'aquest procés constituent', ha dit estenent la mà a CSQP.

Marta Rovira ha desgranat els motius pels quals Catalunya necessita desconnectar de l'Estat i construir un país millor. 'La independència és l'única opció viable perquè l'Estat no ens n'ofereix cap altra. De debò algú pot pensar que amb el PSOE o Ciutadans canviaran les coses? Són la mateixa Espanya que el PP', ha dit.

'Per què el Govern espanyol tira endavant una legislació que grava els productors d'energia solar, quan la resta d'Europa el que fa és obligar les elèctriques a pagar els productors particulars? Per què el PSOE, el PP i C's defensen sistemàticament Endesa? Perquè les gran empreses subministradores són el mateix Estat', ha lamentat.

La portaveu també s'ha referit a la suspensió de la Declaració d'inici del procés d'independència per part del Tribunal Constitucional. 'És un suspens a la democràcia', ha declarat. En resposta als que invoquen la Constitució Espanyola per negar a Catalunya la possibilitat de ser un estat independent, Rovira ha invocat la Carta de les Nacions Unides, que en l'article 1.2 garanteix el dret d'autodeterminació dels pobles.

Etiquetes